Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Assassinat masclista

Aitana Mas: “Continuarem treballant per a garantir que totes les dones puguem gaudir les nostres vides lliures de violències”

27/09/2022
Aitana Mas: “Continuarem treballant per a garantir que totes les dones puguem gaudir les nostres vides lliures de violències”
  • Representants del Consell, institucions valencianes i societat civil guarden tres minuts de silenci en les Corts per l'assassinat de María Luisa

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha afirmat que cal continuar “i continuarem treballant amb l'esperit que va inspirar el Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, per a garantir que totes les dones puguem gaudir les nostres vides lliures de violències”.

Aitana Mas ha fet aquestes declaracions en representació del Consell després dels tres minuts de silenci guardats aquest dimarts davant de les Corts en repulsa per l'assassinat, el dia 25 de setembre a Benidorm, de María Luisa, de 67 anys, presumptament a mans del seu marit. La concentració ha estat presidida pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i ha comptat amb la participació del president de les Corts, Enric Morera; membres del Consell; diputats i diputades, i representants de les institucions valencianes i de la societat civil, mostrant la unitat de la societat valenciana enfront del terrorisme masclista.

La vicepresidenta ha destacat la necessitat de “reafirmar la unitat de tota la societat; les institucions, i les forces polítiques, econòmiques, culturals i cíviques, per a aconseguir un món lliure d'aquest terrorisme masclista, perquè ens volem lliures, ens volem vives”.

“Hui és un dia molt trist. Ho és cadascun dels dies que ens veiem forçades a manifestar el nostre rebuig enfront d'un assassinat masclista”, perquè “cadascun d'aquests dies fa mal i evidencia que encara no hem aconseguit erradicar aquest drama col·lectiu”, ha assenyalat.

Aitana Mas ha recordat María Luisa, que “tenia una família, uns somnis i una vida al davant que li han arrancat amb violència. María Luisa és la segona dona que ha sigut assassinada enguany al nostre territori, a la nostra terra; però la tercera víctima de violència de gènere aquest 2022”, ja que, a més de la mort d'aquestes dues dones, “vam haver de lamentar també l'assassinat d'un xiquet”, víctima de la violència vicària.

D'aquesta manera, ha indicat que ja són 138 les dones assassinades des de 2003 al nostre territori, una realitat “que espanta i indigna”, i ha assenyalat que és “dolorós” i “no permissible continuar assistint i lamentant l'assassinat de dones en la nostra societat. El patriarcat ens mata. El masclisme ens mata”.

En aquest sentit, ha recalcat que, enfront de qui nega aquesta violència, “ens hem d'afirmar i ens reafirmem en la denúncia i la condemna de la violència masclista”, perquè “és real i és una responsabilitat de tota la societat”.

Galeria d'imatges