Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell aprova el calendari laboral per a 2023 a la Comunitat Valenciana

30/09/2022
  • El calendari estableix 12 dies inhàbils, a efectes laborals, retribuïts i no recuperables
  • Aquest calendari es completarà per les aportacions de les corporacions locals, a les quals correspon determinar dues festes de caràcter local

El Ple del Consell ha aprovat el decret pel qual es regula el calendari laboral d'aplicació en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana per a l'any 2023.

El Consell ha pres com a criteri bàsic el respecte a les festes que més tradició tenen en el conjunt de la Comunitat Valenciana, de manera que s'afavoreix que el gaudi d'aquestes festes no supose un perjudici per a l'activitat econòmica de la Comunitat Valenciana sinó, al contrari, beneficie la competitivitat del conjunt de les empreses valencianes i repercutisca de manera positiva en l'ocupació.

Es declaren, dins de l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana per a l'any 2023, dies inhàbils a efectes laborals, retribuïts i no recuperables, les dates següents:

6 de gener, Epifania
7 d'abril, Divendres Sant
10 d'abril, Dilluns de Pasqua
1 de maig, Festa del Treball
24 de juny, Sant Joan
15 d'agost, Assumpció de la Mare de Déu
9 d'octubre, Dia de la Comunitat Valenciana
12 d'octubre, Festa Nacional d'Espanya
1 de novembre, Tots Sants
6 de desembre, Dia de la Constitució
8 de desembre, Immaculada Concepció
25 de desembre, Nadal
Amb aquest decret es fa possible el gaudi de les dotze festes laborals en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. Així mateix, aquest calendari es completarà per les corporacions locals, a les quals correspon determinar dues festes de caràcter local.

El calendari laboral ha sigut sotmés a un informe previ del Consell Tripartit per al desenvolupament de les Relacions Laborals i la Negociació Col·lectiva de la Comunitat Valenciana.

Talls de veu relacionats

Declaracions de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas