Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transport públic

La Generalitat obri aquest dijous el servei de cita prèvia per a aconseguir l’Abonament Temporal Jove Gratuït en els webs de Metrovalencia i TRAM d’Alacant

05/10/2022
La Generalitat obri aquest dijous el servei de cita prèvia per a aconseguir l’Abonament Temporal Jove Gratuït en els webs de Metrovalencia i TRAM ...
  • La nova targeta gratuïta està dirigida a joves d'un màxim de 30 anys i es podrà utilitzar des del 9 d'octubre fins al 31 de desembre en TRAM de Castelló, MetroBus, Metrovalencia i TRAM d'Alacant
  • En Metrovalencia i TRAM d’Alacant és necessari sol·licitar cita prèvia, introduir el DNI i seleccionar una estació en la qual recollir la targeta a partir del divendres 7 d'octubre

La Generalitat obri aquest dijous a les 9.00 hores el servei de cita prèvia en línia en els webs de Metrovalencia i TRAM d’Alacant per a aconseguir l'Abonament Temporal Jove Gratuït anunciat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, dirigit a joves d'un màxim de 30 anys. Aquest tràmit es podrà realitzar en línia durant tot el període de vigència de la mesura.

Aquesta targeta es podrà utilitzar des del pròxim 9 d'octubre fins al 31 de desembre en els serveis de transport de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló i MetroBus.

S'ha triat aquest sistema a causa del volum de sol·licituds previstes, mentre que les persones usuàries del TRAM de Castelló podran recollir el seu títol a l'oficina del carrer Carcaixent, 1, a partir del dia 7 d'octubre. A València, l'Abonament Temporal Jove Gratuït inclou els serveis de metro, tramvia i MetroBus.

Tots els ciutadans i ciutadanes menors de 30 anys que es vulguen beneficiar d'aquesta iniciativa han de sol·licitar la seua targeta, independentment que compten amb una altra mena d'abonament personalitzat.

Aquesta mesura complementa totes les iniciatives d'estalvi en el transport públic posades en marxa per la Generalitat de manera pionera des que va començar l'any per a fomentar la mobilitat sostenible, alleujar les despeses dels ciutadans i ciutadanes i combatre els efectes de la inflació.

Al llarg d'enguany la Generalitat ha posat en marxa la targeta SUMA en l'àrea metropolitana de València amb descomptes que arriben a un 55 %; ha fet efectiva des de juny una simplificació del pla zonal del TRAM d’Alacant, que ha permés reduir els preus a un màxim del 50 %; ha facilitat el transport gratuït els diumenges de maig a agost, i aplica un descompte addicional d'un 30 % des del passat 1 de setembre fins al 31 de desembre, que es manté en vigor per a la resta de persones usuàries.

Com aconseguir l'Abonament Temporal Jove Gratuït

Per a l'obtenció d'aquest nou títol és necessari tindre un document d'identitat en vigor i registrar-se en la pàgina web de Metrovalencia, www.metrovalencia.es, o TRAM d'Alacant, www.tramalacant.es, mitjançant una adreça de correu electrònic.

A continuació, es podrà sol·licitar cita prèvia introduint el número del DNI. Una adreça de correu només es pot associar a un DNI. En sol·licitar la cita prèvia, s'haurà de triar el lloc de recollida de la targeta entre totes les possibilitats disponibles.

A la persona usuària se li enviarà a través del correu electrònic que ha usat per a registrar-se una confirmació amb el número de cita, que haurà de presentar juntament amb el DNI per a la recollida del títol. Una mateixa persona pot recollir diverses targetes, sempre que la que hi acudisca porte els codis i els DNI originals.

El títol es carrega en una targeta anònima de cartó però és personal i intransferible, ja que ha d'anar associada a un document d'identitat, DNI, NIE o passaport. El títol i el suport de cartó són gratuïts.

Transport urbà gratuït

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat també finançarà el 50 % del transport urbà gratuït dels menors de 30 anys a aquells ajuntaments que se sumen a aquesta mesura de lluita contra la inflació, després de mantindre una reunió amb la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, per a abordar la proposta que serà traslladada a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

D'aquesta manera, s'amplia el nombre de persones menors de 30 anys que es podran beneficiar de la gratuïtat en el transport públic de tota la Comunitat Valenciana.

A més, aquesta iniciativa de la Generalitat conviurà amb el 30 % de descompte addicional en el transport públic de la Generalitat, de la qual es beneficia tota la població valenciana, que també estarà vigent fins al 31 de desembre.

Galeria d'imatges