Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

La Generalitat licita la redacció del projecte i les obres de demolició de l'antic grup d'habitatge públic 'El Raval' d'Algemesí

07/10/2022
  • L'immoble està format per un centenar d'habitatges que es troben en estat de deterioració i ruïna
  • El termini de presentació d'ofertes conclourà el pròxim 25 d'octubre

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, per mitjà de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha) ha licitat la redacció del projecte bàsic, d'execució, d'estudi de seguretat i salut i de la posterior execució de les obres de demolició del grup d'habitatges del parc públic de la Generalitat El Raval d'Algemesí.

Es tracta d'un grup format per un centenar d'habitatges que estan en estat de ruïna i no ofereixen condicions per a ser habitats. Durant anys s'han produït successius conflictes en els blocs, per la qual cosa la Generalitat i l'Ajuntament van acordar la demolició d'aquests i donen resposta, d'aquesta manera, a les demandes veïnals.

Les dues administracions van analitzar les opcions per a propiciar una millora en aquesta zona d'Algemesí amb la finalitat de resoldre l'actual problemàtica social i de seguretat que ofereix l'immoble, en un greu estat de deterioració.

Segons l'informe, el valor de les reparacions necessàries que retornarien l'estabilitat, la seguretat, l'estanquitat i la consolidació estructural a l'edifici supera el límit del deure normal de conservació, per la qual cosa conclou que l'edifici es troba en situació legal de ruïna.

Ara, l'EVha procedirà a la contractació de la redacció del projecte i execució de les obres de demolició dels immobles de l'avinguda del Riu Magre, corresponents als números 1,3,5 i 7 del carrer Montortal, 6 i 8 del carrer Benimodo, així com a l'obtenció de les llicències corresponents.

El pressupost de licitació és de 717.507 euros (IVA inclòs) i té un termini d'execució de deu mesos. El termini per a la presentació d'ofertes conclou el pròxim 25 d'octubre, a les 14 hores. Es pot obtindre informació al web d'EVha en Perfil del Contractant o en la plataforma de contractació estatal.