Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Ple del Consell

Aitana Mas: “La futura llei valenciana de famílies farà valdre la diversitat familiar de la societat actual garantint la igualtat de condicions”

07/10/2022
Aitana Mas: “La futura llei valenciana de famílies farà valdre la diversitat familiar de la societat actual garantint la igualtat de condicions”
  • El Consell aprova l'avantprojecte de la Llei valenciana de diversitat familiar i suport a les famílies
  • La vicepresidenta posa l'accent principalment en el valor d'aquesta norma per a impulsar mesures que afavorisquen la conciliació i la corresponsabilitat en la criança i la cura familiar
  • “Mesures com impulsar la jornada de 32 hores setmanals, entre altres, poden afavorir que puguem gaudir com ens agradaria dels nostres fills i filles”

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha destacat que la futura llei valenciana de famílies “suposarà per a la Comunitat Valenciana fer valdre la diversitat familiar que hi ha ara en la nostra societat, des de les famílies monoparentals fins a les nombroses, les que tenen dos pares, dues mares o un pare i una mare”.

En aquest sentit, Aitana Mas ha assenyalat que es tracta de “posar en igualtat de condicions totes aquestes famílies que busquen tindre un encaix transversal en qüestions de consum, educació, cultura, sanitat, etc.”.

Mas ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa posterior al Ple del Consell que hui ha tingut lloc a Crevillent, en què s'ha aprovat l'avantprojecte de la Llei valenciana de diversitat familiar i suport a les famílies, el qual, ha assenyalat, s'espera que puga ser aprovat per les Corts com a llei abans que finalitze la legislatura.

La vicepresidenta ha explicat que el Consell vol donar rang de llei al “reconeixement de la diversitat familiar i l'aplicació de polítiques integrals de suport a les famílies i a les persones que les componguen que s'han fet aquests anys, com a mitjà de millora del seu benestar social, qualitat de vida i accés als recursos existents”.

Amb això es pretén “garantir els drets de totes les realitats familiars i la diversitat de famílies, proporcionant el reconeixement que mereix la pluralitat i la diversitat familiar, com un espai clau de socialització i convivència”.

En aquest sentit, ha assenyalat que l'avantprojecte aprovat hui “reconeix la importància de les famílies en la nostra societat i la importància que la ciutadania puga triar el projecte familiar desitjat. Així mateix, impulsa polítiques de redistribució de la riquesa en la seua dimensió més amplia, des de l'econòmica fins a la relacionada amb els usos del temps; reconeix els drets de les famílies, i impulsa polítiques de representativitat i codecisió en la política general de la Generalitat en matèria familiar”.

El text aprovat hui s'estructura en quatre pilars fonamentals: el reconeixement de la diversitat familiar; la protecció a la maternitat i la paternitat lliure i responsable, i l'avanç en la corresponsabilitat; la  millora del benestar i la qualitat de vida de les famílies en situació de vulnerabilitat, i la garantia dels drets de les famílies en l'àmbit de l'educació, la sanitat, l'habitatge, la cultura o el consum.

Conciliació i corresponsabilitat

Entre els pilars fonamentals d'aquesta norma, la vicepresidenta ha posat l'accent principalment en l'impuls a mesures dirigides a afavorir la conciliació de la vida familiar i professional, així com a la corresponsabilitat, que “continua sent una assignatura pendent en la nostra societat en què les dones continuen sostenint la major part de les tasques de criança i cures”.

“Vivim uns temps en què tots i totes correm per a arribar a fer tot el que volem fer, per a poder treballar totes les hores que hem de treballar i després conciliar amb els nostres fills i filles. Amb aquesta llei posem l'atenció precisament en aquests aspectes”, ha apuntat.

En aquest sentit, ha assenyalat que poder “donar incentius a les empreses que tinguen en consideració aquestes qüestions o impulsar la jornada de 32 hores setmanals rebent la mateixa remuneració són mesures que poden afavorir que tots i totes puguem gaudir com ens agradaria dels nostres fills i filles”.

Per a combatre les dificultats per a assolir la conciliació professional, personal i familiar l'avantprojecte de llei aprovat hui proposa, a més de la jornada de 32 hores, l'impuls de campanyes de sensibilització dirigides a les empreses, a fi que apliquen mesures de conciliació.

En l'àmbit de la funció pública proposa, a més, diverses mesures respecte a la jornada de treball i els permisos i el foment d'accions positives per a la implicació d'homes i dones en la corresponsabilitat familiar.

Altres mesures són la promoció, en col·laboració amb les entitats locals, de serveis de cura professional de qualitat de xiquetes, xiquets i adolescents, i la posada en marxa i el manteniment de centres cívics amb perspectiva sociocomunitària, familiar, de solidaritat generacional i de gènere.

Així mateix, s'hi recull la garantia a les famílies de l'accés al sistema de prestacions econòmiques per a secundar econòmicament la tasca que la persona cuidadora desenvolupa en l'entorn familiar i assolir la permanència de les persones en situació de dependència en el seu nucli convivencial d'origen.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas