Presidència
Màrqueting col·laboratiu

Turisme Comunitat Valenciana destina 60.000 euros per a la promoció turística de Buñol

18/10/2022
L'SA de Turisme i l'alcaldessa de Buñol durant la signatura de l'acord
  • El secretari autonòmic de Turisme ha signat aquest dimarts amb l'alcaldessa de la localitat, Juncal Carrascosa, l'acord de col·laboració
  • L'objectiu és reforçar la promoció de la seua principal festa, La Tomatina, així com millorar-ne el posicionament com a destinació turística musical

Turisme Comunitat Valenciana destina 60.000 euros a l'Ajuntament de Buñol a través d'un conveni de col·laboració, per a reforçar les accions de promoció del producte turístic de la destinació.

L'acord s'ha signat aquest dimarts al mateix municipi, pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i l'alcaldessa de la localitat, Juncal Carrascosa.

Per al titular de Turisme, “és un honor reeditar aquesta aliança amb Buñol”, una destinació que a judici seu “està carregada d'idees, de projectes i de capacitat de convocatòria d'esdeveniments, com ara La Tomatina i els esdeveniments musicals, que s'expressen d'una manera única i singular en aquesta destinació”.

En aquest sentit, Colomer ha destacat l'èxit de la passada edició de La Tomatina, declarada festa d'interés turístic internacional, que “sempre ha captat l'atenció de mercats llunyans per la seua capacitat de fascinar, i l'agost passat es va celebrar amb un nivell de dignitat sorprenent”.

El secretari autonòmic ha destacat la coincidència en el relat turístic de tots dos organismes, al mateix temps que ha agraït a la corporació municipal el seu treball per impulsar la promoció i el desenvolupament turístic de Buñol, “som ací per a sumar i per a servir a aquesta ciutat”, hi ha afegit.

Cal assenyalar que aquest conveni té entre els seus objectius la desestacionalització a través del desenvolupament de nous productes turístics, complementaris i compatibles amb el producte turístic actual, i que s'orienten a la captació de nous segments de demanda.

En concret, a través d'aquest acord, Turisme Comunitat Valenciana i l'Ajuntament de Buñol estableixen actuacions dirigides a promocionar les seues festes, com ara La Tomatina, així com esdeveniments en general i esdeveniments gratuïts amb la música com a eix principal, com ara la Biennal de Música i el concert Mano a Mano, que situen Buñol com a destinació turística musical.

Més de 261.000 euros en els últims dos anys

Finalment, cal destacar que Turisme Comunitat Valenciana ha destinat a Buñol més de 155.000 euros durant aquest any 2022, així, als 60.000 euros d'aquest conveni se sumen prop de 64.000 euros en forma d'ajudes que Turisme ha injectat a les empreses turístiques locals; a més de 22.000 euros dirigits al programa Bo Viatge per a estades a Buñol, i més de 9.400 euros del Fons de Cooperació de Municipi Turístic.

En 2021, la inversió de Turisme Comunitat Valenciana a la destinació de Buñol va ascendir a 106.047 euros. En el conjunt dels dos últims anys, la quantitat total destinada al municipi s'eleva a més de 261.000 euros.

Galeria d'imatges