Presidència

El Consell col·labora amb À Punt Mèdia en la promoció turística de la Comunitat Valenciana a través de nous continguts audiovisuals

21/10/2022
  • Turisme Comunitat Valenciana destina 300.000 euros per a donar suport a la creació i la difusió de documentals de rutes turístiques i el seu patrimoni cultural
  • Xino xano i Buscant Jaume I són els programes impulsats a través d'aquest acord

El Consell ha autoritzat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana per a dur a terme accions per a la creació i la difusió de continguts audiovisuals per a les diverses finestres d'À Punt Mèdia, amb la finalitat de promocionar els recursos i l'oferta turística de la Comunitat Valenciana durant l'any 2022.

D'aquesta manera, Turisme Comunitat Valenciana destina 300.000 euros per al desenvolupament de continguts audiovisuals, que s'emeten en la programació de la televisió autonòmica, amb la finalitat de promocionar diversos recursos, llocs i municipis de la Comunitat Valenciana.

En concret, mitjançant aquest acord es du a terme la creació de docusèries basades en la difusió de rutes turístiques i el seu patrimoni cultural, paisatgístic i gastronòmic, com ara Xino xano, en què, amb un format d'entreteniment, l'actor i presentador Hu Zhao busca un lloc a la Comunitat Valenciana per a fixar la seua residència. 

D'aquesta manera, la docusèrie permet recórrer pobles i comarques, mostrant els atractius paisatgístics, patrimonials, gastronòmics i humans.

Un altre dels programes és Buscant Jaume I. Es tracta d'un documental unitari divulgatiu de 55 minuts que segueix el format de programa de viatges amb elements. Al llarg del documental es viatja als espais geogràfics i als llocs emblemàtics associats a la vida i l'època del primer monarca valencià. 

El documental permetrà recórrer alguns espais i poblacions emblemàtics, destacant la singularitat de diversos pobles com a destinació turística.

Aquests programes, que formen part de la programació d'À Punt amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, compleixen l'objectiu comú de visualitzar un retrat contemporani de tot allò que ofereix la Comunitat Valenciana als visitants de tot el món.