Presidència

La Mostra de Turisme aposta pel reciclatge transformant les lones dels seus estands en motxilles per a xiquets i xiquetes sense recursos del Sahel africà

20/10/2022
La Mostra de Turisme aposta pel reciclatge transformant les lones dels seus estands en motxilles per a xiquets i xiquetes sense recursos del Sahel ...
  • Turisme CV col·labora amb l'empresa social valenciana Proyectos Extraordinarios en un projecte que segueix un triple impacte: mediambiental, econòmic i social
  • Francesc Colomer remarca el “compromís total de Turisme amb el reciclatge i la sostenibilitat dels nostres estands” i recorda que des de fa anys “es reciclen i són adaptats per a altres fires”

Turisme Comunitat Valenciana, en la seua aposta per la sostenibilitat, ha facilitat el reciclatge de les lones publicitàries utilitzades en els estands de la IV Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana, que ha tingut lloc el cap de setmana passat al Museu de les Ciències.

En concret, Turisme, a través de l'empresa responsable de la construcció de la Mostra de Turisme, Tars Design, ha posat en marxa un projecte de reciclatge en col·laboració amb l'empresa social valenciana Proyectos Extraordinarios.

L'objectiu d'aquest projecte és que xiquets i xiquetes d'escoles rurals sense recursos al nord del Senegal puguen accedir gratuïtament a motxilles escolars.

Així, la Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana ha donat els 658 m² de lona impresa retroil·luminada que es van utilitzar en els seus estands a aquesta empresa social.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa, ja “amb el reciclatge de les nostres lones contribuïm també a impulsar un projecte social molt interessant”, al mateix temps que ha recordat el “compromís total de Turisme amb el reciclatge i la sostenibilitat dels nostres estands”.

En aquest sentit, ha recordat que els plecs de contractació per a la construcció dels estands de les fires turístiques ja recullen la necessitat de reciclar els materials, “de fet, des de fa anys, tots els estands de Turisme Comunitat Valenciana es reciclen i són adaptats per a altres fires”.

L'empresa que ha recollit les lones publicitàries de la Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana, Proyectos Extraordinarios, és una empresa social que ja disposa tres tallers tèxtils al Senegal i un a València, i on dones amb dificultat d'accés al mercat laboral són formades en destreses tèxtils, per a poder accedir posteriorment a una ocupació digna.

El conseller delegat de Proyectos Extraordinarios, Antonio Zamorano, ha assenyalat que amb aquest projecte segueixen un triple impacte: mediambiental, econòmic i social. Així, ha explicat que “el mediambiental es genera gràcies al reciclatge d'aquest material; l'econòmic és el que suposa que dones en situació de vulnerabilitat social tinguen accés a una ocupació digna confeccionant les motxilles, i el social, perquè xiquetes i xiquets de zones rurals del Sahel disposaran d'un material escolar adequat”.

Les motxilles que es fabricaran amb aquestes lones publicitàries es repartiran en escoles rurals del nord del Senegal a través de l'ONGD Formació Senegal, dins d'un projecte global de conscienciació mediambiental en centres escolars.

Cal destacar que el foment de projectes d'economia circular és crucial dins de la política de responsabilitat social corporativa de la Generalitat i del seu compromís mediambiental.

Galeria d'imatges