Presidència
Unió Europea

El Consell rep, al Palau de la Generalitat, els ambaixadors i ambaixadores dels estats membres de la UE a Espanya

20/10/2022
El Consell rep, al Palau de la Generalitat, els ambaixadors i ambaixadores dels estats membres de la UE a Espanya
  • La trobada s'ha programat amb motiu del semestre de la presidència txeca del Consell de la Unió Europea

El Consell ha rebut 19 ambaixadors i ambaixadores dels estats membres de la UE a Espanya, que s'han desplaçat a la Comunitat Valenciana amb motiu del semestre de presidència txeca del Consell de la Unió Europea.

A la trobada, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, han assistit el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez; la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, i el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig. 

També hi han estat presents el director general de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional, Jorge Alarte; el director general de Coordinació de l'Acció del Govern, Juan Ángel Poyatos; la directora general de Relacions amb les Corts, Ana Domínguez, i  la representant de la Comissió Europea a Espanya, María Ángeles Benítez.

En el transcurs de la recepció, el secretari autonòmic ha valorat la resposta de la Unió Europea davant de la pandèmia de la COVID-19 i la invasió d'Ucraïna per part de Rússia, i ha assegurat que Europa “ha estat a l'altura”.

En aquest sentit, el secretari autonòmic ha reiterat la seua confiança en la “solidesa” del projecte europeu i ha destacat que el “repte fonamental al qual ens enfrontem en aquests moments és eixir més forts i més units d'aquesta situació que estem vivint”.

Galeria d'imatges