Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell autoritza la presentació de la candidatura d’Alacant com a seu de l’Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial

28/10/2022
  • El Consell també secunda que l'Agència Espacial Espanyola se situe a la ciutat d'Elx

El Ple del Consell ha autoritzat la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, a presentar, en representació del Consell, la candidatura d'Alacant per a albergar la seu de l'Agència Espanyola per a la Supervisió de la Intel·ligència Artificial.

Des que el Govern central va anunciar la descentralització de l'Agència Espanyola d'Intel·ligència Artificial, el Consell va apostar per atraure aquest organisme a la Comunitat Valenciana, i en concret establir-ne la seu a la ciutat d'Alacant.

Alacant compleix amb tots els criteris establits pel Govern central per a albergar la seu, com ho són la facilitat de connexions i infraestructures, l'existència d'un fort sistema universitari especialitzat en intel·ligència artificial, un potent teixit empresarial i el suport de totes les administracions públiques.

Per això, el Consell ha autoritzat la consellera d'Innovació a presentar, a través de la seu electrònica del Ministeri de Política Territorial, la sol·licitud, acompanyada de les memòries i els informes que justifiquen el compliment dels criteris exigits, així com dels compromisos addicionals que oferisca la candidatura d'Alacant per a ser seu de l'Agència Espanyola per a la Supervisió de la Intel·ligència Artificial.

El termini per a presentar la sol·licitud conclou el pròxim 5 de novembre. El Consell de Ministres resoldrà el procediment d'adjudicació de la seu de l'Agència en un termini màxim de 6 mesos.

Agència Espacial Espanyola

D'altra banda, el Ple del Consell també ha acordat donar suport a la candidatura d'Elx per a albergar l'Agència Espacial Espanyola.

L'Agència Espacial Espanyola té com a missió la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació en l'àmbit de l'espai; la seguretat i la defensa nacional; les operacions en l'àmbit ultraterrestre; les aplicacions satel·litàries; l'ús de dades proveïdes per satèl·lits; la potenciació de la indústria nacional relacionada amb aquests camps, i la coordinació estatal i internacional de la política espacial espanyola, en coordinació amb l'Agència Espacial Europea i amb polítiques i programes de la Unió Europea i altres organitzacions internacionals vinculades a les polítiques d'R+D+I.