Sanitat Universal i Salut Pública
COVID-19

Miguel Mínguez: “A l’agost continuem acostant la vacuna contra el coronavirus a la població amb punts sense cita distribuïts per les tres províncies”

07/08/2022
  • El conseller de Sanitat anima a vacunar-se les persones que encara no han completat la pauta “per a protegir-se elles i el seu entorn”
  • Més de 18.000 persones han rebut alguna dosi en els punts de vacunació sense cita prèvia habilitats des de juliol

Més de 18.000 persones han rebut alguna de les dosis pendents de la vacuna contra la COVID-19 en els punts sense cita prèvia que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha habilitat des del 4 de juliol, quan va iniciar la campanya d'impuls a la protecció contra el virus amb la instal·lació de punts sense cita repartits per tota la Comunitat Valenciana.

“És molt important continuar protegint-nos contra el coronavirus, i per això continuarem durant el mes d'agost acostant la vacuna a tota la població que ho necessite, amb 10 punts sense cita distribuïts per les províncies de Castelló, València i Alacant”, ha anunciat el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez.

D'aquesta manera, les persones que tinguen pendent rebre alguna dosi de la vacuna poden acostar-se fins a aquests enclavaments, com ho recomana Miguel Mínguez: “La vacuna redueix el risc de contraure la malaltia greu, ens protegeix, a nosaltres i el nostre entorn. Per això, m'agradaria animar que tothom que tinga encara pendent alguna de les dosis aprofite qualsevol d'aquests punts sense cita, oberts fins i tot en el període estival, o demane cita en el seu centre de salut”.

On puc rebre la dosi que em falta de la vacuna de la COVID-19?

A la província de València estaran oberts els punts del Centre de Salut Miguel Servet (de dilluns a dijous, de 12.30 h a 14 h), el Centre de Salut Font de Sant Lluís (dimarts 9 i dijous 11, de 9 h a 13 h), el Centre de Salut Catarroja (de dimarts a divendres, de 9.30 h a 11 h) i el Centre de Salut Trinitat (els divendres, de 12 h a 14 h).

També hi ha jornades de vacunació sense cita en diverses localitats de la província de Castelló: al pati dels Tarongers de l'Hospital General de Castelló (dimarts 9 i 30, de 16 h a 21 h); el Centre de Salut de Nules (dimarts 9, de 10 h a 15 h); el Centre de Salut La Bòvila (dimecres 10, de 10.30 h a 14.30 h), i el CSI Onda II (dimarts 16 i 30, d'11.30 h a 14.30 h, població adulta; dimecres 17, d'11.30 h a 14.30 h, vacuna pediàtrica).

A la província d'Alacant segueix en funcionament el punt de vacunació de l'Escorratel (els dimecres 10, 24 i 31, de 15 h a 20 h) i el Centre d'Especialitats Foietes de Benidorm (dimarts 9 i 23 d'agost i 6 i 20 de setembre, de 15 h a 20 h).

Aquests punts sense cita se sumen a la vacunació amb cita que es continua desenvolupant en tots els departaments de salut. En aquest cas, l'administració de la vacuna es realitza als centres de salut corresponents o en punts habilitats expressament pel departament que cal en cada cas.

Per tant, les persones que tinguen dosis pendents per a completar la pauta de vacunació poden demanar cita al seu centre de salut o bé consultar les xarxes de la Conselleria (Twitter, Instagram i Facebook) i dels departaments de salut, per a conéixer els punts sense cita habilitats a cada moment.

En qualsevol cas, siga en els punts de vacunació sense cita, siga als centres de salut, el treball que està desenvolupant el personal sanitari per a maximitzar la cobertura vacunal contra la COVID-19 és encomiable, com ho reconeix el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública: “Vull agrair l'enorme esforç que continua fent el personal sanitari perquè tot aquest dispositiu siga possible. Només junts podrem deixar arrere el virus”.