Presidència
Pressupostos 2023

Turisme invertirà 1,5 milions d’euros per a transformar el recinte de festivals de Benicàssim en referent de sostenibilitat, descarbonització i transformació digital

03/11/2022
  • El secretari autonòmic de Turisme ha avançat que “el nostre objectiu és que aquest espai esdevinga el recinte de referència de la nostra marca Mediterranew Musix com a avantguarda de festivals intel·ligents”
  • Està previst que en 2023 s'invertisquen 500.000 euros per a iniciar el projecte, que es completarà amb un milió d'euros en 2024

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha avançat que la Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, té previst invertir 1,5 milions en els pròxims dos anys per a la transformació de l'actual recinte de festivals de Benicàssim en un espai referent “d'innovació, sostenibilitat i transformació tecnològica”.

D'aquesta manera, després de mantindre una reunió amb els responsables dels diversos grups polítics amb representació a l'ajuntament, així com amb els promotors dels principals festivals que actualment s'hi celebren, FIB i Rototom, Colomer els ha traslladat la seua intenció que aquest espai “esdevinga el recinte de referència de la nostra marca Mediterranew Musix, com a avantguarda de festivals intel·ligents”.

Cal tindre en compte que, en aquest cas, l'Ajuntament de Benicàssim disposa d'aquest espai de titularitat municipal, la qual cosa permet fer-ne ús per a iniciar aquesta col·laboració entre administracions, que es completarà sempre amb la participació activa en el projecte dels mateixos organitzadors d'aquests esdeveniments. Així, en la llei de pressupostos de 2023 ja es preveu la primera inversió de 500.000 euros, que es completarà amb un milió d'euros més en 2024, per a iniciar aquest projecte.

Amb aquesta iniciativa Colomer ha volgut insistir que “a Benicàssim es concentra un nombre molt significatiu de grans festivals, així com d'altres esdeveniments musicals, que han esdevingut referents del nostre turisme musical i, per tant, de la nostra marca”. Ha apuntat que “ens trobem en un moment de transformació d'aquests productes turístics de primer ordre cap a la sostenibilitat, la descarbonització i la transformació digital, per la qual cosa en aquest marc d'innovació, el nostre projecte de festivals intel·ligents és el gran objectiu que ens ha d'implicar, a tots”.

D'aquesta manera, a l'inici de l'any, i després de l'aprovació definitiva d'aquest projecte de pressupostos, està previst que es puga signar l'acord de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament, que permeta iniciar el projecte de transformació de l'actual recinte.

Finalment, Colomer ha volgut posar l'accent que “Benicàssim fa més de 25 anys que aposta pels grans festivals de música en viu i ha aconseguit esdevindre una referència internacional en aquesta matèria”, al mateix temps que ha apuntat no conéixer a Espanya “un cas igual d'esforç i conviccions col·lectives en defensa d'un fenomen lligat al turisme, l'hospitalitat i la cultura”. Per aquest motiu, ha assenyalat que “serà un honor per a la Generalitat contribuir a consolidar aquest posicionament i aconseguir un dels recintes més competitius que es coneixen”.

De fet, ha recordat que “en aquests moments, els grans festivals es troben en la cruïlla d'afrontar la seua pròpia reconversió en clau de sostenibilitat, descarbonització i tecnologia intel·ligent amb l'objectiu d'oferir més qualitat als usuaris i dotar de més progrés l'entorn social i econòmic en el qual succeeixen"; ha subratllat que, “com a Administració, és la nostra obligació contribuir a afavorir aquest procés”.

Talls de veu relacionats