Presidència
Jornades Turisme & Indústria Musical

Colomer reitera l’aposta de Turisme per impulsar la “gran reconversió” dels festivals cap al model de festivals intel·ligents

04/11/2022
Jornades Tiim Castelló de la Plana
  • Francesc Colomer inaugura les Jornades Tiim de Turisme & Indústria Musical en la Fira Valenciana de la Música Trovam!, que acull Castelló de la Plana del 2 al 5 de novembre
  • En la jornada es debat sobre els anomenats festivals intel·ligents, a més del cas del FIB en la promoció turística de la ciutat de Benicàssim

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reiterat l'aposta de Turisme Comunitat Valenciana per impulsar la “gran reconversió” dels festivals musicals cap al model de festivals intel·ligents.

Així ho ha manifestat en la inauguració de la segona edició de les IV Jornades Tiim (Turisme & Indústria Musical), que tenen lloc aquest divendres a Castelló de la Plana durant la celebració de la 10a Fira Trovam!

Colomer ha reiterat que “donar suport a la música és estar en la part correcta de la història, especialment en una terra de músics com la nostra”, i ha remarcat que “els festivals són producte turístic de primer ordre, que estan recollits en la Llei de turisme i fa molts anys que estem generant atracció turística a través d'aquests”.

També s'ha pronunciat sobre el futur del recinte de festivals de Benicàssim, on Turisme té previst invertir 1,5 milions d'euros en els pròxims dos anys per a transformar-lo en un espai referent “d'innovació, sostenibilitat i transformació tecnològica”.

Així, ha recalcat que “Benicàssim, en els últims 25 anys, s'ha caracteritzat per l'aposta ferma per la música en viu, ja que hi van nàixer els festivals”, i ha assenyalat que “és l'espai ideal per a intervindre i fer un recinte el més competitiu possible”.

Colomer també ha explicat que en els últims anys “hi ha hagut una gran eclosió de festivals i és moment de reflexionar i repensar sobre la nostra marca de qualitat de festivals Mediterranew Musix”. Per això des de Turisme s'ha creat una mesa de treball amb les principals entitats representatives del sector per a analitzar la situació actual i el futur de manera conjunta i consensuada.

Les Jornades Tiim van sorgir en 2019 com a fruit del conveni de col·laboració entre l'Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) i Turisme Comunitat Valenciana, i en aquesta quarta edició se celebren en tres edicions diferents a Benidorm (el 4 d'octubre), Castelló de la Plana i València, els dies 24 i 25 de novembre.

Programació Jornades Tiim Castelló de la Plana

L'obertura de la Jornada Tiim l'ha dut a terme el titular de Turisme, Francesc Colomer, juntament amb el president de MusicaProCV, Sergi Almiñana.

En aquesta sessió s'ha celebrat una taula redona per a abordar el tema Festivals intel·ligents i el FIB en la promoció turística de la ciutat de Benicàssim, epicentre del turisme musical durant 25 anys. En aquest debat han participat el secretari autonòmic de Turisme; l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués; l'exdirector executiu del FIB, Pepe Corral, i l'autor del llibre Aquí vivia jo: Una crónica emocional de mis 25 años en el FIB, de Joan Vich.

Galeria d'imatges