Presidència

Turisme Comunitat Valenciana col·labora en la Mostra de Gelat Artesà de Torró de Xixona

05/11/2022
  • El director general de Turisme, Herick Campos, ha assistit aquest dissabte a aquest concurs, que ha reunit 7 mestres artesans de tota Espanya
  • Campos destaca l'esforç dut a terme entre les administracions i el sector per a reivindicar el 7 de novembre com a Dia Mundial del Torró

Turisme Comunitat Valenciana, per mitjà de la seua marca gastroturística l'Exquisit Mediterrani, col·labora en la primera edició de la Mostra de Gelat Artesà de Torró, que ha reunit aquest dissabte a Xixona 7 mestres artesans de tota Espanya.

Es tracta d'un esdeveniment obert al públic, que s'ha celebrat en aquesta localitat alacantina dins dels actes commemoratius del Dia Mundial del Torró, i que ha comptat, a més, amb la presència del director general de Turisme, Herick Campos, que ha destacat "l'atractiu que suposa tindre el municipi més dolç d'Espanya, amb el torró, no sols per al municipi, sinó per a tota la província d'Alacant i per a tota la Comunitat Valenciana".

Campos ha volgut destacar l'esforç dut a terme entre les administracions i el sector turístic per a reivindicar el 7 de novembre com el Dia Mundial del Torró. "S'ha treballat molt, i molt bé, en l'aliança entorn de la gastronomia, el turisme i el torró", ha afegit.

Cal recordar que l'Ajuntament de Xixona és, juntament amb el Consell Regulador de l'IGP Xixona, l'administració que lidera la iniciativa de declarar el 7 de novembre com a Dia Mundial del Torró. Per a aquest motiu, s'han recollit signatures per a avalar la petició feta a l'Assemblea de les Nacions Unides (ONU), l'organisme internacional que té la potestat per a establir de manera oficial un dia mundial.

Aquest primer concurs de Gelat Artesà de Torró de Xixona, organitzat per l'Associació Nacional de Gelaters Artesans (ANHCEA), amb el finançament de Turisme CV i l'Ajuntament de Xixona, s'emmarca dins de les activitats organitzades per a donar suport a aquesta iniciativa.

Els participants d'aquesta primera edició del concurs nacional han sigut Roberto Verdú Miquel, de la gelateria Jijona, de Santiago de la Ribera (Múrcia); Daniel Vila Berenguer, de la gelateria La Valenciana, de Marbella (Màlaga); José Bolaños Pinto, de la gelateria Valenciana Costa de la Luz, de Huelva; Manuel Alejandro González, de la gelateria La Capritxosa, d'Islantilla (Huelva); Álvaro Verdú Palú, de la gelateria Verdú de Dénia (Alacant); Gonzalo Juan Canales, de la gelateria Chambit, d'Onil (Alacant) i Guillermo Gisbert Perales, de la gelateria La Ibense Gisbert, d'Alacant.

D'altra banda, el jurat ha estat format per Óscar Palacio, mestre gelater guardonat amb el premi al Millor Sabor de Gelat de 2018, i Juan Mora, vicerector de la Universitat d'Alacant i director del curs d'Expert Universitari en Elaboració de Gelat Artesà, que s'imparteix en la UA. A més d'Alexis Verdú, director de qualitat del Consell Regulador de l'IGP Xixona i de Torró d'Alacant, Antonio Crespo, director del CdT Alacant, i Marco Miquel, president d'ANHCEA.