Presidència
Producte turístic

Colomer destaca la qualitat de l’oferta turística cultural de Sagunt “basada en el patrimoni històric, el teatre i les arts escèniques”

04/11/2022
L’SA de Turisme hui, a Sagunt
  • El secretari autonòmic de Turisme ha inaugurat a Sagunt la millora de l'accessibilitat de l'espai arqueològic Via del Pòrtic
  • A més, ha signat amb l'alcalde del municipi el conveni per a la promoció turística del producte cultural de la destinació

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat aquest divendres “la qualitat i la varietat de l'oferta turística cultural de Sagunt, basada en el patrimoni històric, el teatre i les arts escèniques”, i ha agraït a l'Ajuntament i el sector turístic de la localitat “el treball i les actuacions encaminades a la consolidació d'aquest producte turístic especialitzat a Sagunt, municipi que ocupa un lloc destacat com una de les principals destinacions culturals de la Comunitat Valenciana”.

Colomer ha fet aquestes declaracions a Sagunt durant la inauguració de la millora de l'accessibilitat de l'espai arqueològic Via del Pòrtic, impulsada pel Pla de dinamització i governança turística (PDGT) del Camp de Morvedre, un pla impulsat per Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació de València i l'Ajuntament de Sagunt, dotat íntegrament amb 150.000 euros i finançat a tres parts iguals.

El titular de Turisme ha agraït l'esforç col·lectiu que suposen aquests plans, que impulsen actuacions que permeten a Sagunt especialitzar-se en el producte turístic cultural, entre altres. Així mateix, Colomer ha volgut destacar l'acord amb Cocemfe per a la posada en marxa de rutes adaptades, cosa que en aquest cas “permetrà sumar oferta turística per a tots a la ciutat de Sagunt”.

Per al secretari autonòmic de Turisme, “Sagunt és un espai vital que ens permet entendre la diversitat i la riquesa de la Comunitat Valenciana, la millor versió de la nostra història i la construcció d'un relat únic”.

Entre les accions desenvolupades per aquest pla de dinamització destaca la introducció de millores i noves utilitats en els webs turístics de Sagunt i el Camp de Morvedre; el disseny de manuals de producte per al desenvolupament d'accions comercials destinades a intermediació turística en anglés, castellà i valencià, a més del projecte tècnic per a l'adequació, la millora i la senyalització direccional i interpretativa de senderes.

A més, mitjançant aquest pla s'han impulsat les visites guiades naturals i culturals, s'ha dut a terme una campanya de comunicació turística i s'ha finançat la creació d'un mirador turístic digital d'àmbit comarcal des del castell de Sagunt.

100.000 euros per a promocionar el turisme cultural de Sagunt

Colomer ha signat també amb l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, un conveni de col·laboració per a la promoció turística del producte cultural de la destinació a través de les arts escèniques.

Mitjançant aquest acord, Turisme Comunitat Valenciana destina 100.000 euros per a promocionar la ciutat com a destinació per a gaudir d'una oferta cultural integral basada en el seu patrimoni històric, el teatre i les arts escèniques.

En concret, gràcies a aquest conveni, l'Ajuntament de Sagunt compta amb la col·laboració de la Generalitat per a realitzar diverses actuacions culturals, com ara Fem dansa, un festival que reivindica l'espai artístic de les dones visibilitzant les obres que creen, i Sagunt a Escena, que ha esdevingut un dels grans festivals de les arts escèniques de la Comunitat Valenciana, el qual acull la capital del Camp de Morvedre durant el mes d'agost.

Uns altres dels esdeveniments impulsats són el Festival Sefardita de Sagunt i Gimcana Jueria, per a fer valdre aquesta cultura en l'única ciutat de la Comunitat Valenciana que forma part de la Xarxa de Jueries d'Espanya, i el festival Sagunt, ciutat de cinema, que dona a conéixer la ciutat com un plató de cinema, entre altres.

Galeria d'imatges