Presidència
Comunicació

La Generalitat i l'FVMP col·laboren per a finançar l'emissió per 'streaming' dels continguts de les emissores municipals de la Comunitat Valenciana

07/11/2022
La Generalitat i l'FVMP col·laboren per a finançar l'emissió per 'streaming' dels continguts de les emissores municipals de la Comunitat Valenciana
  • El director general de Relacions Informatives i el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) han signat aquest dilluns el conveni de col·laboració
  • La Generalitat destinarà 25.000 euros a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a finançar les despeses de l'adaptació tecnològica de la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes
  • El conveni s'emmarca en les accions de promoció i foment dels mitjans de comunicació de proximitat, com a instrument vertebrador i de cohesió territorial

El director general de Relacions Informatives, Pere Rostoll, i el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Vicente Gil Olmedo, han signat un conveni de col·laboració per a dur a terme actuacions de suport als prestadors del servei públic de comunicació audiovisual d'àmbit local de la Comunitat Valenciana.

Mitjançant aquest acord la Generalitat destinarà 25.000 euros a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a finançar les despeses d'adaptació tecnològica de les emissores municipals integrades en la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes i, d'aquesta manera, assegurar la millor atenció a la seua audiència.

En concret, el conveni estableix que se sufragaran les despeses relatives al cost dels mitjans tècnics nous necessaris per a la transmissió mitjançant streaming dels continguts emesos per les emissores municipals. D'aquesta manera es pretén facilitar que la ciutadania puga accedir als continguts difosos per mitjà d'Internet, i no exclusivament per radiofreqüència, l'abast de la qual és limitat.

Per aquest motiu, es crearan uns 20 lots que inclouran, cadascun, una càmera per a vídeo streaming, un suport de paret, un cable USB 3.0 extensor de fins a 20 metres, així com la instal·lació i configuració de la càmera en la seu de l'emissora.

La FVMP s'encarregarà de l'adquisició del material i de la distribució dels lots després de la valoració de les sol·licituds presentades, així com del lliurament i de la instal·lació en les seus de les emissores de ràdio seleccionades.

L'acord pretén posar a la disposició de les emissores municipals els mitjans necessaris per a la seua adaptació a les noves exigències comunicatives, amb l'ús d'instruments nous de comunicació. Entre aquests, destaca la utilització de l'streaming, un altre mitjà per a emetre ràdio mitjançant Internet. Així mateix, aquesta adaptació tecnològica també permet potenciar la presència de les emissores locals entre la ciutadania, amb la seua emissió en línia per Internet.

Promoció i foment dels mitjans de comunicació de proximitat

La Generalitat i la FVMP tenen objectius i interessos comuns en l'àmbit de la comunicació local, concretament en la promoció i el foment dels mitjans de comunicació de proximitat, com a instrument vertebrador i de cohesió territorial en els municipis de la Comunitat Valenciana.

Les emissores municipals valencianes són, a més, un instrument eficaç per a contribuir a la funció de servei públic audiovisual, del servei públic de radiodifusió i televisió d'àmbit autonòmic.

La Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes forma part de la FVMP i està integrada per emissores de titularitat municipal. S'encarrega de potenciar la comunicació radiofònica de proximitat, de l'assessorament per a la regularització de les emissores, així com de la col·laboració i el suport de la programació i la coordinació de les necessitats i dels nous reptes de les emissores municipals. També s'ocupa del foment de l'activitat de les emissores, de potenciar la seua funció de servei públic i de generalitzar el seu coneixement per part de la ciutadania.

Des de la seua creació en 2017, la xarxa ha contribuït a atorgar a les emissores municipals més visibilitat en l'àmbit de les comunicacions. A més, constitueix el node i la plataforma que facilita la col·laboració i la connexió de les emissores municipals amb els mitjans o espais de comunicació de masses, per la qual cosa requereix una adaptació tecnològica contínua per a assegurar la millor atenció possible a l'audiència.

Galeria d'imatges