President
The World’s Best Restaurants 2023

Ximo Puig destaca que la celebració a València de la gala The World’s Best Restaurants 2023 consolida la Comunitat Valenciana com a “referent gastronòmic internacional”

08/11/2022
Ximo Puig destaca que la celebració a València de la gala The World’s Best Restaurants 2023 consolida la Comunitat Valenciana com a “referent ...
  • El president de la Generalitat ha participat en la presentació d'una acció promocional de la gastronomia valenciana a Londres, on s'ha donat a conéixer l'elecció de València
  • L'esdeveniment tindrà lloc el juny de 2023 i se suma a altres cites gastronòmiques com el lliurament de les estreles Michelin de 2021 i el dels sols Repsol, que tindrà lloc el pròxim mes de febrer a Alacant
  • Ximo Puig ha destacat la promoció de la gastronomia i el turisme gastronòmic impulsada per la marca l’Exquisit Mediterrani
Londres.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat com una excel·lent notícia la decisió de celebrar a València, el pròxim mes de juny, la gala de lliurament dels premis The World’s Best Restaurants 2023, en la qual es donen a conéixer els 50 millors restaurants del món.

Així ho ha manifestat durant la presentació de l'acció promocional gastronòmica celebrada a Londres, al restaurant Arros QD del xef Quique Dacosta, en la qual el director de 50 Best, Tim Brooke, ha fet l'anunci.

Durant la seua intervenció, Ximo Puig ha assenyalat que la gala 50 Best consolida la proposta de la Comunitat Valenciana com a “referent gastronòmic internacional”, ja que se suma al lliurament d'estreles Michelin que va tindre lloc en 2021 a València, així com el dels sols Repsol, que tindrà lloc a Alacant el febrer de 2023.

El cap del Consell ha assegurat que l'esdeveniment donarà visibilitat internacional a la marca gastronòmica de la Comunitat Valenciana i constituirà una oportunitat per a “enriquir la nostra agenda cultural, donar a conéixer la nostra cuina i projectar més els nostres xefs”, que durant uns dies tindran l'oportunitat de ser visitats per experts culinaris i mitjans de comunicació i formar part de la nova tendència que marque la guia en pròximes edicions.

En el transcurs de l'acte també ha destacat el suport a la nova cuina valenciana sorgida del “talent de les cuineres i cuiners valencians, l'esforç i la innovació”, i caracteritzada per “la qualitat que ens singularitza”, reconeguda amb 22 estreles Michelin i 50 sols Repsol amb què compten els restaurants valencians.

De la mateixa manera, s'ha referit a la marca pròpia de la Comunitat Valenciana l’Exquisit Mediterrani, creada per a potenciar nombrosos esdeveniments i activitats de promoció de la gastronomia i el turisme gastronòmic.

En concret, Puig ha explicat que aquesta marca ja aglutina més de 500 locals i entitats, i ha destacat la contribució que fa a l'impuls de sectors econòmics com l'agrícola, el pesquer, el manufacturer o el vitivinícola, així com l'hostaler i el turístic en general.

The World’s Best

The World’s Best Restaurants compta amb gran reconeixement i repercussió en els mitjans de comunicació de tot el món i ofereix una llista de les millors destinacions per a experiències culinàries úniques, confeccionada per un panell de 1.080 experts culinaris.

Les gales s'han celebrat en els últims anys a Nova York, Bilbao, Melbourne i a Londres en l'última edició, en les quals s'ha reconegut la qualitat de diversos restaurants espanyols, entre els quals destaca el de Quique Dacosta.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaraciones del president de la Generalitat, Ximo Puig