Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Beques universitàries

El Consell convoca les beques Erasmus+ amb ajudes que arriben a 1.550 euros per estudiant per a facilitar la mobilitat internacional

09/11/2022
  • El programa compta amb una dotació de 600.000 euros

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la convocatòria d’ajudes per a complementar les beques de mobilitat per estudis del programa Erasmus+ durant el curs 2022-2023, que poden assolir els 1.550 euros per estudiant.

El Consell destina a aquestes beques un import global de 600.000 euros, que tenen per objecte garantir i millorar la participació de les i els estudiants valencians en els programes de mobilitat internacional per a la realització d’estudis en altres països, així com fomentar la dimensió europea de les universitats valencianes.

L’import d’aquestes ajudes està destinat a complementar les beques per a l’activitat de mobilitat d’estudiants per estudis del programa Erasmus+.

Les persones beneficiàries han d’estar matriculades a les universitats que integren el Sistema Universitari Valencià i els seus centres adscrits, així com als centres d’ensenyaments artístics adscrits a l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana, que hagen sigut seleccionats per a realitzar part dels seus estudis en institucions europees d’Educació Superior de qualsevol estat membre de la Unió Europea o tercers països integrats en el programa Erasmus+ i el Regne Unit.

L’import de l’ajuda s’estableix per cada mes d’estada fins a completar un màxim de 5 mesos i la quantitat assignada ve determinada pel país de destinació de la persona sol·licitant.

Així doncs, els i les alumnes que cursen els seus estudis a Dinamarca, Finlàndia, Irlanda, Islàndia, Liechtenstein, Luxemburg, Noruega, el Regne Unit i Suècia rebran una ajuda de 310 euros al mes, que en 5 mesos assoliria els 1.550 euros.

Als estudiants amb destinació a Alemanya, Àustria, Bèlgica, Xipre, França, Grècia, Itàlia, Malta, els Països Baixos i Portugal se’ls assignarà una ajuda mensual per import de 260 euros.

Finalment, als estudiants que tenen per destinació Bulgària, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Polònia, República Txeca, República de Macedònia del Nord, Romania, Sèrbia i Turquia se’ls dotarà amb una ajuda mensual de 210 euros.

Les sol·licituds seran formalitzades per les mateixes universitats i centres adscrits a l’ISEACV telemàticament, en el termini de 15 dies comptats a partir del següent a la publicació de la convocatòria en el DOGV.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha assegurat que “el Govern Valencià segueix amb el propòsit de minimitzar la despesa de les famílies i garantir l’accés als estudis superiors de tots els joves de la Comunitat Valenciana, per això, mantenim el nostre compromís per millorar i incrementar el programa de beques universitàries i facilitar la mobilitat del nostre estudiantat”.