Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Bono Digital

El Consell registra en 10 dies un total de 1.600 sol·licituds del bo digital amb ajudes de 240 euros

12/11/2022
  • La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital amplia el termini per a presentar la documentació fins al pròxim 25 de novembre
  • Josefina Bueno destaca que l'objectiu és que "tota la ciutadania dispose de connectivitat i reduir la bretxa digital entre els col·lectius més vulnerables"

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, a través de la Direcció General per a la Lluita contra la Bretxa Digital, ha registrat al voltant de 1.600 sol·licituds de les ajudes del bo digital destinat a contractar nous serveis d'internet fixa o d'un augment en la velocitat dels ja contractats. Aquest bo consisteix en una bonificació mensual de 20 euros sobre el preu final de la factura emesa, fins a un total de 240 euros repartits en dotze mensualitats.

La Conselleria ha ampliat el termini per a la presentació de sol·licituds i la documentació fins al dia 25 de novembre, amb l'objectiu final de garantir la connectivitat digital de la població valenciana, tant en zones urbanes com rurals.

A més de les 1.600 sol·licituds registrades en tan sols 10 dies, la Conselleria ha atés 3.400 telefonades i 250 correus electrònics que sol·licitaven informació sobre els terminis, les condicions i els operadors col·laboradors, i que són: Fibra Valencia, Eurona, MásMóvil, Airsip, Crevinet, Lowi, Redi For You, Wipzona Energy, Cableworld o O2.

Aquestes ajudes, que s'inclouen en el Pla de recuperació, transformació i resiliència Next Generation, compten amb una dotació global de 3 milions d'euros amb els quals "es pretén arribar a més de 12.600 famílies en situació de vulnerabilitat", ha indicat la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno.

“L'objectiu -ha continuat Bueno- és aconseguir que el 100 % de la ciutadania dispose de connectivitat digital, per a permetre l'accés des de tots els territoris i qualsevol col·lectiu social als serveis educatius, culturals, sociosanitaris o comercials”.

Així mateix, la titular d'Innovació hi ha afegit que “amb aquestes ajudes la Generalitat es posa del costat de la ciutadania per a contribuir a reduir la bretxa digital en col·lectius vulnerables i en famílies amb dificultats econòmiques”.

Per part seua, la directora general María Muñoz ha explicat que les persones empadronades en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana que siguen beneficiàries o titulars de la renda valenciana d'inclusió o de la prestació de l'ingrés mínim vital en qualsevol de les seues modalitats poden sol·licitar el bo digital.

La sol·licitud de la bonificació es podrà tramitar de manera presencial o telemàtica. En la presencial, les persones interessades poden realitzar el tràmit en el registre de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, situat a l'avinguda Jean Claude Combaldieu, s/n, d'Alacant; en les oficines PROP; en el registre de qualsevol òrgan administratiu que funcione com a finestreta única o en les oficines de Correus. La tramitació telemàtica es podrà gestionar des d'aquest web, i serà necessari comptar amb certificat electrònic.

Per a més informació es pot consultar el web innovagva; enviar un correu electrònic a bo_digital@gva.es o telefonar al 960 99 25 95.