Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Becas universitarias

El Consell convoca les beques salari amb ajudes de fins a 6.000 euros a l'any per estudiant

14/11/2022
  • El termini per a presentar les sol·licituds és d'un mes
  • El Consell destina 18 milions d'euros a aquesta convocatòria de beques

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana l'ordre per la qual es convoquen les beques salari lligades a renda per a cursar estudis en les universitats que integren el Sistema Universitari Valencià durant l'exercici 2022-23 i que suposen una assignació de fins a 6.000 euros a l'any per estudiant.

En concret, el Consell destina 18 milions d'euros a aquesta nova convocatòria de beques que són una aposta que el Govern del Botànic va implantar en 2016, úniques en tot el territori nacional i al capdavant de les beques amb més dotació per als estudiants, destinades a finançar la realització d'estudis de grau de qualsevol curs i de màsters habilitants.

El programa de beques universitàries i accés a estudis superiors impulsats des de la Direcció General d'Universitats ha incrementat la dotació en els últims anys fins a oferir a l'estudiantat valencià un total de 8 tipus de beques universitàries amb un pressupost que aconsegueix els 33 milions per a l'any 2023.

Segons ha assegurat la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, “el Govern valencià segueix obstinat a minimitzar la despesa de les famílies i a garantir l'accés als estudis superiors a tots els joves de la Comunitat Valenciana, per això, mantenim el nostre compromís per millorar i incrementar el programa de beques universitàries”.

Bueno hi ha afegit que “les beques salari porten el segell del Govern del Botànic i la convocatòria està oberta per a l'estudiantat de tots els cursos de grau i per als que realitzen màsters habilitants, amb atenció, a més, a les víctimes de gènere i els seus descendents, als estudiants afectats per discapacitat o els que es troben en situació de protecció internacional, per als quals es reserva un 1 % del pressupost”.

La concessió de les beques es tramitarà en règim de concurrència competitiva tenint en compte requisits econòmics i acadèmics.

El termini per a presentar les sol·licituds és d'un mes a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en DOGV, i es realitzarà exclusivament per mitjans electrònics a través del web de la seu electrònica de la Generalitat Valenciana.

Tota la informació sobre la convocatòria pot consultar-se en aquesta pàgina web

Els dubtes relacionats amb el contingut d'aquesta convocatòria seran atesos mitjançant l'adreça de correu electrònic <becasalario@gva.es>.