Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell destina 30.000 euros a la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament de la Universitat Miguel Hernández d'Elx

18/11/2022
  • Es fomenten accions d'investigació, formació i documentació per a aconseguir les metes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx per a finançar la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible durant 2022.

La difusió dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de l'ONU, marca les actuacions de la UMH, que compten amb una subvenció de 30.000 euros que se suma a la quantia destinada a la resta d'universitats públiques valencianes per a finançar les càtedres de cooperació, i que fan un total de 150.000 euros.

Entre les activitats previstes destaquen les relacionades amb la formació per mitjà de tallers i cursos, beques i premis per a treballs de fi de grau o de postgrau. Alhora, s'inclouen actuacions vinculades a la investigació orientada a la consecució de l'Agenda 2030.

Així mateix, per a informar i documentar els assoliments, avanços, bones pràctiques i actuacions desenvolupades pels diferents actors del desenvolupament sostenible per a aconseguir els ODS, s'organitzen jornades, trobades i s'elaboren publicacions, entre altres accions.

Cadascuna de les universitats públiques valencianes centra les seues actuacions a aconseguir els ODS directament vinculats a un dels eixos centrals de l'Agenda 2030: pau, aliances, planeta i persones. La UMH promou accions relacionades amb l'eix de la prosperitat.