Presidència

Colomer lliura el distintiu que acredita a Segorbe la condició de Municipi Turístic de Singularitat

18/11/2022
Colomer lliura el distintiu que acredita a Segorbe la condició de Municipi Turístic de Singularitat
  • La Comunitat Valenciana compta amb 21 destinacions amb el distintiu d'acord amb el nou Estatut de Municipi Turístic del Consell
  • Benicàssim, Peníscola, Alcalà de Xivert, Orpesa, Morella, Montanejos, Segorbe i Castelló de la Plana són els municipis distingits de la província de Castelló

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat Segorbe on ha entregat a l'alcaldessa, María Carmen Climent, el distintiu que acredita a la destinació la condició de Municipi Turístic de Singularitat de la Comunitat Valenciana, una de les tres categories que estableix aquest reconeixement.

El titular de Turisme ha reconegut el treball intens que ha dut a terme Segorbe per a obtindre aquest distintiu. Així, ha explicat que el nou estatut del municipi turístic de la Comunitat Valenciana "reescriu les normes per a ser Municipi Turístic" i ha afegit que "és un treball molt laboriós i un expedient que no és senzill de complir i tramitar".

En aquest sentit, ha recordat que per a obtindre aquesta distinció "ara es combinen criteris objectius amb criteris qualitatius que són fonamentals i que demostren la proactivitat de la ciutat per voler ser turística", i ha incidit en què ara "és necessari avançar de veritat cap a la professionalització".

La Comunitat Valenciana compta amb 21 destinacions amb el distintiu de Municipi Turístic, d'acord amb el nou Estatut del Municipi Turístic, regulat pel Decret 5/2020 de regulació de l'Estatut i modificat pel Decret 203/2021, de 17 de desembre.

En concret, els municipis declarats amb la nova regulació de la província de Castelló són: Benicàssim, Peníscola, Alcalà de Xivert, Orpesa, Morella, Montanejos, Segorbe i Castelló de la Plana. Els municipis turístics de la província de València que compten amb aquesta distinció són: la ciutat de València, Gandia, Cullera i Puçol. I de la província d'Alacant, són municipis turístics, segons la nova regulació, les destinacions de: Benidorm, el Campello, Calp, Dénia, Finestrat, el Castell de Guadalest, Altea, Santa Pola i Guardamar del Segura.

Després del lliurament del distintiu que acredita a Segorbe la condició de Municipi Turístic, Colomer ha assistit a la presentació de la nova campanya de màrqueting turístic d'aquest municipi.

Galeria d'imatges