Presidència

Colomer recalca que la revolució tecnològica “alliberarà molts treballs de la seua càrrega física”, però mentrestant “hem de continuar treballant en la millora de condicions”

21/11/2022
Presentació de l’eina d’Hosbec per a identificació de problemes ergonòmics en el treball
  • El secretari autonòmic de Turisme ha participat en la presentació de la nova eina dHosbec sobre identificació de problemes ergonòmics en el treball de neteja dhotels

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la jornada que ha organitzat Hosbec per a presentar la nova eina per a identificar problemes ergonòmics en el treball de neteja dels hotels, que ha tingut lloc a l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur).

Aquest projecte, impulsat per l’Institut de Biomecànica (IBV) en col·laboració amb la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball, segueix la millora de les condicions laborals en el sector turístic hoteler.

Colomer ha reconegut el treball que realitza el personal de neteja d’hotels i ha destacat que “aquesta eina és un pas molt important”, encara que ha insistit que “l’objectiu final és alliberar aquests oficis de les malalties relacionades per fer aquests treballs”.

El titular de Turisme ha remarcat que “la revolució tecnològica i la robotització alliberaran molts treballs de la seua càrrega física, i se substituiran, però el personal que ara s’hi dedica no ha d’abandonar aquest sector, sinó reciclar-se, professionalitzar-se i adaptar-se als canvis que s’aveïnen en el mapa de l’ocupabilitat”.

En aquest sentit, ha advocat per continuar “formant el personal de pisos en altres habilitats per a assolir una reubicació” quan arribe el moment, però mentrestant “hem de continuar treballant en la millora de condicions, dignificant, visibilitzant i valorant aquestes professions”.

Turisme i la Universitat d’Alacant tenen un conveni de col·laboració per a acreditar i donar certificats acadèmics de formació al personal de pisos en allotjaments turístics.

Galeria d'imatges