Presidència

Colomer subratlla la consolidació de la Xarxa CdT com un “element central de present i de futur” per a l’economia turística

21/11/2022
Colomer subratlla la consolidació de la Xarxa CdT com un “element central de present i de futur” per a l’economia turística
  • El secretari autonòmic de Turisme ha presidit aquest dilluns lassemblea del Consell Assessor del CdT dElx
  • Destaca que “els valors i els atributs daquesta destinació, alineats amb la sostenibilitat i la intel·ligència turística, fan que esdevinga un referent”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presidit aquest dilluns l’assemblea del Consell Assessor del Centre de Turisme (CdT) d’Elx, on s’han analitzat els resultats de l’últim semestre en matèria formativa i també s’han presentat les propostes de cursos per a la pròxima programació.

El titular de Turisme ha destacat que “el model de governança de la formació turística del Consell està basat en el coneixement de causa” i ha subratllat que “un pilar fonamental de la nostra estratègia formativa descansa en la voluntat del sector”, per la qual cosa la seua aportació a la proposta formativa des de diverses perspectives, disciplines i subsectors és “rellevant”.

Colomer ha destacat “la consolidació de la Xarxa CdT com un element central de present i de futur per a l’economia turística”. Per al responsable de la política turística de la Generalitat, “el capital humà, el retorn permanent al reciclatge, la formació i la retenció, la creació i l’atracció del talent són factors que fonamenten l’existència d’aquesta xarxa”.

En aquest sentit, ha anunciat “la voluntat de cronificar el CdT d’Elx”, després dels dos anys que està en marxa, i que “persistisca com un element central en l’economia turística local”, hi ha afegit.

D’altra banda, Colomer ha subratllat que “Elx destaca per la seua estratègia de transformació digital com un element clau per a millorar l’oferta, prescriure destinació i gestionar la demanda”. Així mateix, ha posat l’accent principalment en la seua “superació de la nota de tall per als futurs plans de sostenibilitat amb càrrec als fons europeus”. Per al secretari autonòmic, “Elx és una ciutat perfectament posicionada per al desenvolupament de l’estratègia de sostenibilitat i transformació digital”.

“Seria difícil trobar una ciutat amb més inputs en defensa del model turístic alineat amb la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat Colomer, que ha afirmat que “Elx ha fet passos molt seriosos i rigorosos per al seu posicionament a escala nacional i internacional, per la qual cosa els seus valors i atributs transformen aquesta ciutat en un referent turístic”.

Per la seua banda, l’alcalde d’Elx, Carlos González, ha agraït l’assistència tant del secretari autonòmic de Turisme com del director general, Herick Campos, a l’assemblea del Consell Assessor del CdT de la localitat, cosa que “posa en relleu la importància que des de Turisme s’atorga a la ciutat i a la dinàmica en la qual ens trobem immersos”, ha assenyalat.

A més, González ha remarcat dues qüestions clau per a la destinació, d’una banda el balanç positiu del CdT d’Elx, “on s’ha fet un treball seriós orientat a la formació dels recursos humans, un factor determinant dins de l’economia de la ciutat”.

En aquesta línia, s’ha mostrat “satisfet del treball realitzat” i ha qualificat el CdT d’Elx com “un valuós recurs per al sector”. També ha destacat “la tasca i la implicació de les empreses de la ciutat, que aposten d’una manera decidida pel turisme com a desenvolupament econòmic local”.

En aquest sentit, ha recordat que Elx, juntament amb el sector i l’Administració, treballa en un pla estratègic de turisme, l’objectiu del qual és “transformar el turisme d’Elx en un motor econòmic, de creació de riquesa i ocupació, i que aspira a aconseguir fons europeus Next Generation”.

Un pla que preveu 34 accions concretes, entre les quals destaquen les relatives a fer valdre i promoure els patrimonis de la humanitat, com ara el Palmerar i el Misteri, principals actius turístics d’Elx.

Galeria d'imatges