Presidència
III Congrés Mundial DTI

Colomer subratlla que la finalitat de crear una destinació turística intel·ligent és que “l’experiència siga més confortable i més feliç”

22/11/2022
Colomer subratlla que la finalitat de crear una destinació turística intel·ligent és que “l’experiència siga més confortable i més feliç”
  • El secretari autonòmic de Turisme ha participat en la inauguració oficial del III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents que té lloc a València
  • Destaca el model impulsat a través de la Xarxa DTI-CV i recalca que “la ciutat turística ha de ser sostenible, accessible i segura, però el seu valor afegit ha de ser l’hospitalitat”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha subratllat que la finalitat de crear una destinació turística intel·ligent és perquè “l’experiència siga més confortable, més segura i més feliç”.

Així s’ha pronunciat Francesc Colomer en la inauguració oficial del III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents, on ha participat juntament amb la vicealcaldessa de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez; l’oficial superior de l’oficina del Secretariat General de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Isabel Oliver, i el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés.

Colomer ha remarcat que “l’eina més important del futur és l’ésser humà, i la tecnologia és només un instrument”, i ha afegit que “confondre mitjans i fins és fàcil, tràgic i un gran dilema”. Per això ha insistit que “la tecnologia és la nostra aliada”, per la qual cosa no hem de realitzar “ni una concessió a la tecnofòbia”.

També ha explicat que en aquests moments en el sector turístic “caminem immersos en un canvi en el model de gestió” impulsant el model de destinacions turístiques intel·ligents. En aquesta línia, ha subratllat que la finalitat de “crear un territori turístic intel·ligent és perquè l’experiència siga més confortable, més segura i més feliç”.

Comunitat Valenciana, pionera en el model DTI

Durant la seua intervenció, Colomer ha recalcat el treball que es desenvolupa des de la Comunitat Valenciana per a impulsar el model de destinacions turístiques intel·ligents. Així, ha explicat que “tenim el marc jurídic en l’estatut del municipi turístic”, que indica que per a obtindre la condició de municipi turístic ha de comptar amb gestió intel·ligent la destinació, per la qual cosa “reinventa la ciutat turística”.

El titular de Turisme ha subratllat que “la Comunitat Valenciana ha generat la teoria, la pràctica, la inspiració del canvi”, i en aquest sentit ha destacat que “el nostre model de DTI és pioner i únic a escala regional”. A més, ha volgut posar l’accent que la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (Xarxa DTI-CV) compta en l’actualitat amb 108 ciutats i ha avançat que “el nostre pròxim repte és el Sistema d’Intel·ligència Turística”.

Colomer també ha volgut insistir que “la ciutat turística ha de ser sostenible, accessible i segura, però el seu valor afegit ha de ser l’hospitalitat”, i hi ha afegit que també és aquella que “abraça la imaginació, i la Comunitat Valenciana presenta experiències pioneres”.

També ha manifestat que cal tindre “compte amb el dadisme com a nova religió”. “Si les dades són el petroli del segle XXI, no ens tornem a equivocar, les dades són per a compartir i avançar junts”, ha assenyalat el titular de Turisme.

Així mateix, ha reiterat que “sense intel·ligència artificial no podrem competir, però necessitem afrontar-la des de l’ètica” i ha recordat que el turisme és un sector de persones que cuiden persones.

En aquesta línia, Colomer ha descrit la ciutat turística com “un hospital d’ànimes”, per això ha insistit en el fet que “necessitem, paral·lelament a la revolució tecnològica, una revolució humanista i aquest sector ha de ser part activa d’aquest moviment”.

III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents

La ciutat de València reuneix el nombre més gran d’experts i destinacions que aposten pel model de destinacions turístiques intel·ligents, en el III Congrés Mundial de DTI, que té lloc fins al 23 de novembre.

En el congrés participen prop de 80 experts nacionals i internacionals en els cinc eixos del model de destinacions turístiques intel·ligents (governança, tecnologia, innovació, sostenibilitat i accessibilitat). A més, s’han inscrit més de 1.200 persones, entre les quals s’inclouen professionals del sector turístic, gestors de destinacions, responsables governamentals i membres de l’àmbit acadèmic.

Aquest congrés està organitzat pel Govern d’Espanya juntament amb la Generalitat, l’Ajuntament de València i la Fundació Visit València. A més, compta amb la col·laboració de l’Organització Mundial del Turisme de les Nacions Unides.

Entre els patrocinadors del congrés s’inclouen, en la categoria gold Telefónica, Forwardkeys i GlobalOmnium; en la categoria bronze, Salesforce, mentre que la Diputació de València i Turisme Comunitat Valenciana són partners institucionals.

Web III Congrés

Tota la informació del congrés està disponible en en el web del Congrés.

Galeria d'imatges