Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
Varietats autòctones

Agricultura dona suport a la promoció de la poma de perelló de la Marina a través de la marca Molt de Gust en un esdeveniment culinari a València

22/11/2022
Agricultura dona suport a la promoció de la poma de perelló de la Marina a través de la marca Molt de Gust en un esdeveniment culinari a València
  • Es tracta d’una fruita autòctona cultivada a les Marines i el Comtat, amb una producció de 100.000 quilos i utilitzada en l’alta gastronomia

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de la marca Molt de Gust, dona suport a la promoció de la poma de perelló de la Marina en un esdeveniment culinari a València.

La poma de perelló és una poma d’una varietat autòctona cultivada a la muntanya d’Alacant, concretament als municipis d’Agres, Alfara, Benifallim, Tàrbena, la Vall d’Alcalà, Castell de Castells i, sobretot, a la Vall d’Ebo.

Compta amb una producció pròxima als 100.000 quilos, circumscrita a la Marina Alta, la Marina Baixa i el Comtat, i es tracta d’una fruita que madura a l’hivern i es comença a recol·lectar a mitjan octubre.

La seua principal singularitat radica en el fet que no madura en l’arbre, sinó que es cull quan està verda i adquireix el seu color característic protegida per teles o mantes. Després del procés de l’acanellat, la poma perelló esdevé una fruita de color marró i gran duració, ja que aguanta diversos mesos dins de la nevera. Com quasi totes les pomes, es pot consumir en fresc, com a fruita de taula; rostida en barbacoa o al forn, o en elaboracions en forma de coques o bunyols.

Per a descobrir algunes de les possibilitats que té, el dissabte 26 de novembre, a partir de les 12.00 hores a La Marina de València, el xef Evarist Miralles, cuiner del restaurant Nou Cavall Verd de la Vall de Laguar (Alacant), realitzarà una demostració de cuina en directe en què explicarà diverses elaboracions amb poma de perelló i comentarà les aplicacions que té en la gastronomia de proximitat i temporada.

Durant l’esdeveniment també es podran fer degustacions d’aquesta fruita, que seran oferides directament pels productors, i adquirir productes autòctons i pastisseria artesana de la Vall d’Ebo amb aquesta fruita d’hivern com a protagonista.

Galeria d'imatges