Hisenda i Model Econòmic
Continguts digitals

La Generalitat reforça el servei de la plataforma de formació en línia eFormació

23/11/2022
La Generalitat reforça el servei de la plataforma de formació en línia eFormació
  • Arcadi España: “Es pretén reforçar el servei de suport perquè la plataforma evolucione i s'adapte a les noves necessitats”
  • e-formacion.gva.es ofereix els recursos necessaris perquè les organitzacions adherides puguen oferir formació per Internet des dels seus diversos campus virtuals a ciutadania i col·lectius diferents

La Generalitat ha tret a licitació la contractació del servei d’administració, manteniment i suport tècnic especialitzat per a la plataforma en línia de formació de la Generalitat (eFormació), per un import de 6,2 milions d’euros i un termini d’execució de 3 anys. A més, aquesta actuació és susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea a través del Programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha assenyalat que amb aquest contracte “es pretén reforçar el servei de suport perquè la plataforma continue la seua evolució i es puga adaptar a les noves necessitats de les organitzacions que hi estan adherides”.

Arcadi España ha explicat que la licitació és a càrrec de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), i els serveis a prestar “comprendran tots els components i les plataformes tecnològiques definides per la DGTIC com a estàndards per a la formació en línia, ja siguen aplicacions per a crear entorns d’aprenentatge en línia, per exemple, o continguts digitals”.

El projecte eFormació es vertebra en dos eixos: una plataforma tecnològica i una organització destinada a la prestació de serveis de formació mitjançant metodologia en línia.

Per mitjà d’aquest contracte es pretén comptar amb els serveis per a l’administració, el manteniment i el suport tècnic especialitzat de la plataforma i dels continguts digitals que conté, incloent-hi els serveis especialitzats d’atenció a les persones usuàries.

Des que es va posar en marxa en 2001, eFormació ha anat acollint diverses organitzacions i iniciatives que, des de la plataforma, ofereixen als seus alumnes plans de formació de manera independent.

La plataforma formativa de la Generalitat (e-formacion.gva.es​​​​) ofereix els recursos necessaris perquè les organitzacions adherides puguen oferir formació per Internet des dels seus diversos campus virtuals, tant a ciutadania com a col·lectius diferents.

Així mateix, eFormació permet realitzar en línia la formació tradicional de les organitzacions i planificar accions d’aprenentatge electrònic utilitzant tècniques d’aprenentatge en línia, que doten de més flexibilitat el procés formatiu i es caracteritzen per la ubiqüitat i la mobilitat.

Evolució de la plataforma

eFormació ha anat evolucionant al llarg del temps en funció de la demanda de cada moment. L’evolució tecnològica respon a l’evolució natural que es produeix en el desenvolupament de les noves tecnologies, per la qual cosa les necessitats inclouen la migració de tecnologies i la vigilància tecnològica per a prendre la millor decisió a cada moment.

A més, ha passat de ser una plataforma que imparteix cursos en línia a ampliar els serveis i oferir formació presencial, semipresencial i cursos telepresencials, sobretot arran de la situació provocada per la COVID-19.

De fet, des de l’inici de la pandèmia s’ha produït un salt quantitatiu i qualitatiu en l’ús de la plataforma, pel fet que el distanciament social imposat per la crisi sanitària provocada per la COVID-19 va paralitzar la formació presencial, per la qual cosa eFormació ha anat oferint una diversitat de solucions a les organitzacions.

En l’actualitat, eFormació dona servei a més d’una trentena d’organitzacions com ara Labora, l’Institut Valencià d’Administració Pública (IVAP), l’Escola Valenciana d’Estudis de la Salut (EVES), l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) o la Xarxa de Centres de Turisme (CdT), entre altres.

Galeria d'imatges