Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Missió institucional

Climent es reuneix amb representants de Prochile per a consensuar el desenvolupament d’actuacions conjuntes

23/11/2022
Climent es reuneix amb representants de Prochile per a consensuar el desenvolupament d’actuacions conjuntes
  • Se celebra la segona jornada de treball a Xile amb reunions amb Prochile i visites a les empreses Porcelanosa i Inelcom
València.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat per la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, s’ha reunit amb representants de Prochile, la institució del Ministeri de Relacions Exteriors que promou la promoció exterior i la internacionalització de les empreses xilenes.

“Estem mantenint reunions molt interessants amb entitats i empreses a Xile, que ens donen una idea de l’oportunitat que representa un mercat que està creixent i que se situa com a la quarta destinació de les exportacions de la Comunitat Valenciana a Amèrica llatina”, ha assenyalat Climent.

Durant la reunió, Climent i Parra han conegut les activitats d’aquesta entitat i han traçat possibles línies de col·laboració amb l’Ivace per a fomentar la col·laboració empresarial entre empreses de Xile i de la Comunitat Valenciana.

Entre les activitats plantejades figura el desenvolupament d’una missió estudi per a conéixer les oportunitats de les licitacions públiques associades a la gestió de residus, entre altres.

Visites a empreses

L’agenda ha continuat amb una visita a la seu i la sala d’exposicions de Porcelanosa a Xile, per a conéixer de primera mà l’experiència en el mercat xilé d’aquesta empresa tractora de la Comunitat Valenciana, líder en el sector de paviments i revestiments ceràmics.

“Empreses com Porcelanosa ajuden a crear marca i imatge de les nostres empreses i productes —una imatge associada a la qualitat, la innovació, el disseny o la sostenibilitat—, que obrin camí a altres empreses de la Comunitat Valenciana”, ha indicat Climent.

A més, Rafa Climent i María Dolores Parra han visitat la seu de l’empresa tecnològica Inelcom, una companyia global amb presència a Espanya, Alemanya i Llatinoamèrica, especialista en projectes clau en el pany amb més de trenta anys d’experiència en el mercat d’equips i sistemes electrònics.

Durant la visita, han conegut les seues instal·lacions, així com els seus projectes a mitjà i llarg termini. L’empresa Inelcom Technology compta amb centres d’R+D+I d’Espanya, Madrid i Xàtiva, on també disposa d’una planta de producció.

Galeria d'imatges