Educació, Cultura i Esport

Cultura col·labora amb el festival de poesia d’Oliva Poefesta

24/11/2022
  • Luis García Montero parlarà sobre el seu últim llibre ‘Un año y tres meses’ i el cantant Raimon, sobre la seua relació d’amistat amb Joan Fuster

Cultura, a través de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, col·labora amb el festival de poesia Poefesta, que se celebra del 25 al 27 de novembre a Oliva, organitzat per l’ajuntament del municipi. 

El festival, que enguany compleix l’edició número díhuit, s’ha consolidat com una referència ineludible per l’excel·lència dels seus participants, que posicionen Oliva, durant aquest cap de setmana, com la capital de la poesia. 

El 25 de novembre a les 20.00 hores en el Centre Polivalent s’inicia l’esdeveniment, amb la intervenció de Josep Pedrals, Leire Bilbao, Teresa Pascual, Mario Obrero, Aurora Luque i Raquel Lanseros, poetes de prestigi en el panorama nacional. L’actuació musical de la cantautora mallorquina Maria de la Mar Bonet tancarà l’acte. El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López, i la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, assisteixen a l’obertura de Poefesta.

La conversa amb el director de l’Institut Cervantes, Luis García Montero, despertarà l’atenció de l’endemà. La seua conferència començarà a les 19.00 hores i se centrarà en el seu últim llibre ‘Un año y tres meses’, poemes escrits després de la pèrdua de la seua dona, Almudena Grandes. 

El 27 de novembre, a les 19.00 hores, es tanca el festival amb la xarrada del cantant Raimon que parla sobre l’escriptor Joan Fuster. Coincidint amb el centenari del naixement de l’escriptor, Raimon conversarà sobre els llaços d’amistat que els unien i la importància de l’obra d’aquest intel·lectual en la cultura valenciana.