Educació, Cultura i Esport

El Teatre Principal de València presenta ‘Tanatologia’, una producció del Teatre Principal de Palma

24/11/2022
El Teatre Principal de València presenta ‘Tanatologia’, una producció del Teatre Principal de Palma
  • Es podrà veure del 25 al 27 de novembre a l’escenari del carrer Barques 
  • El text de Xavier Uriz fou Premi de Teatre Llorenç Moyà de Binissalem 
     

El Teatre Principal de València presenta del 25 al 27 de novembre l’obra ‘Tanatologia’, una producció del Teatre Principal de Palma de Mallorca, amb text de Xavier Uriz, que va guanyar la X edició del Premi de Teatre Llorenç Moyà de Binissalem. 

La direcció de l’obra és de Carlota Ferrer i està interpretada per Miquel Aguiló, Caterina Alorda, Xavi Frau, Núria Sbert, Xisco Segura, Eli Tulián i Aina Zanoguera. 

‘Tanatologia’ és una obra sobre el suïcidi, la identitat i la memòria, però també és una acurada reflexió sobre la vida i sobre la mort en la qual l’autor, Xavier Uriz, mostra un gran mestratge en el domini del llenguatge escènic. 

En un futur proper, els suïcidis augmenten fins a adquirir categoria de pandèmia. Per combatre la situació, el Govern crea la Divisió Nacional de Psicotanatòlegs, experts decidint qui es pot suïcidar i qui no. I al seu entorn es crea una activitat fins i tot mercantil: des de l’acompanyament als suïcides en les seues darreres hores fins a vídeos d’homenatges i cerimònies de comiat.

L’obra, que fou escrita abans de la pandèmia, arriba als escenaris precisament quan les últimes dades sobre el suïcidi a Espanya indiquen que els casos s’han multiplicat en els últims dos anys, especialment entre joves i adolescents. 

El resultat és un muntatge que combina diversos llenguatges escènics com la dansa, el teatre de text i la creació audiovisual. 

Galeria d'imatges