Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat

El Consell aprova la creació de la Càtedra de Sismologia i de Geologia de Terratrémols de la Universitat d’Alacant

25/11/2022
  • La Càtedra fomenta activitats de desenvolupament i d’investigació en matèria de sismologia i de geologia
  • L’objectiu és l’extensió i la densificació de la xarxa sísmica de la província d’Alacant a la resta de la Comunitat Valenciana

El Consell ha aprovat un conveni entre l’Institut Cartogràfic Valencià (ICV) i la Universitat d’Alacant (UA) per a la creació de la Càtedra de Sismologia i de Geologia de Terratrémols de la UA.

Des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat s’ha proposat la institucionalització de la col·laboració entre l’ICV i la Universitat d’Alacant.

La nova càtedra, amb el suport de la Generalitat, tindrà com a objectiu primordial l’extensió i la densificació de la xarxa sísmica de la província d’Alacant a la resta de la Comunitat Valenciana, així com la seua gestió i el manteniment.

Així mateix, donarà lloc a un nucli de reflexió, debat i investigació en el camp de la sismologia i dels terratrémols, i s’ocuparà de desenvolupar un programa formatiu i les tasques de divulgació i investigació que contribuïsquen a la millora de la formació i els coneixements en aquesta matèria.

Segons el conveni, la nova càtedra estarà situada i adscrita acadèmicament a la Universitat d’Alacant per un termini de quatre anys prorrogables.

La creació d’aquesta institució s’emmarca dins de les activitats de desenvolupament i investigació en matèria de sismologia i de geologia que s’estan desenvolupant des de la signatura del conveni marc entre la UA i la Generalitat, l’abril de 2021, així com les del I Acord de cooperació entre la UA i la Generalitat, el maig del 2021, que faran que la Xarxa Sísmica de la província d’Alacant esdevinga una de caràcter autonòmic amb el suport de la Generalitat: la Xarxa de Banda Ampla Valenciana (VB).