Educació, Cultura i Esport

El Consell aprova un conveni amb el Ministeri d'Inclusió per a desenvolupar un programa de tutoria en línia contra l'exclusió social

25/11/2022
  • S’hi destinaran 6,8 milions d’euros en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència 
  • És objectiu és fomentar la inclusió social i educativa i el desenvolupament personal d'alumnat de 10 a 14 anys d'entorns molt vulnerables

El Ple del Consell ha aprovat un conveni entre la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions per a la realització d’un projecte d’inclusió social, dotat amb 6,8 milions d’euros a través d’una subvenció directa, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència. 

En concret, el projecte de la Conselleria d’Educació es denomina ‘Mentoria Comunitat Valenciana: tutoria en línia contra l’exclusió social’ i té com a objectiu implantar un programa experimental de tutories en línia dirigit a l’alumnat d’entre 10 i 14 anys d’entorns molt vulnerables amb la finalitat de contribuir a la promoció de la igualtat, la inclusió social i educativa, així com al desenvolupament personal i socioemocional.

A més, aquest projecte persegueix comprovar l’efectivitat del programa intensiu en línia que està centrat en dues àrees: les matemàtiques i el reforç socioemocional.

Aquest projecte s’inicia amb una anàlisi del context socioeconòmic i laboral dels participants i es realitzarà un diagnòstic inicial que marcarà el punt de partida de la investigació per a l’avaluació de resultats. 

Posteriorment, es formaran dos grups d’alumnat, de manera aleatòria, i s’implementarà aquesta tutoria en línia a un grup, denominat grup de tractament, i a l’altre grup, no. Aquest segon grup és el de control o de comparació. D’aquesta manera, es valorarà l’impacte d’aquesta metodologia.

Aquesta subvenció directa s’emmarca en el pla financer plurianual per a 2021‑2027, i en la posada en marxa de l’instrument europeu de recuperació Next Generation.