Educació, Cultura i Esport

El Consell aprova el nomenament de Francisco Javier Gonzálvez Valero com a mestre de capella del Misteri d’Elx

25/11/2022
  • Dirigeix l’Escolania del Misteri d’Elx des de fa més de dues dècades i és també l’organista oficial del Misteri i de la basílica de Santa Maria

El Ple del Consell ha aprovat el decret pel qual es nomena mestre de capella del Misteri d’Elx a Francisco Javier Gonzálvez Valero. 

El Patronat del Misteri d’Elx, ens de dret públic encarregat de la protecció, manteniment i celebració anual de la festa del Misteri d’acord amb la tradició, a través de la seua junta rectora va convocar en 2020 un procés de selecció del mestre de capella com a màxim responsable de l’entitat.

Una vegada culminat aquest procediment selectiu, la Comissió de Valoració del Patronat del Misteri d’Elx va elevar a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport la proposta de nomenament de Francisco Javier Gonzálvez Valero com a  mestre de capella del Misteri d’Elx, que ara es fa efectiva mitjançant aquest decret del Consell.

Francisco Javier Gonzálvez

Nascut a la capital del Baix Vinalopó en 1969, Francisco Javier Gonzálvez Valero va entrar a formar part de l’Escolania del Misteri d’Elx quan tenia 9 anys.

És graduat en Magisteri Musical per la Universitat Pontifícia de Salamanca, posseeix el títol de Professor d’Orgue pel Conservatori d’Alacant i ha cursat diversos estudis de direcció coral. A més, compta amb el màster de Direcció i Pedagogia Coral per la Universitat de Logronyo.

Des de 2001, és director de l’Escolania del Misteri d’Elx i, des de 2006, és també organista oficial del Misteri i de la basílica de Santa Maria d’Elx. A més, des de 2014, dirigeix el cicle de concerts de l’orgue de la basílica de Santa Maria.

En la seua dilatada experiència professional ha sigut director de diverses formacions corals com la Jove Coral Il·licitana, el cor de joves Magna Voce o la Coral de Santa Pola.

Ha compost diverses obres dedicades a l’Escolania del Misteri i ha impartit cursos en diverses universitats i entitats tant públiques com privades. Actualment, és mestre de capella suplent.