Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Missió institucional

Climent continua al Perú la missió institucional amb contactes amb entitats governamentals i empreses

25/11/2022
Reunión en la Oficina Comercial de España en Lima
  • S'han celebrat reunions amb l'Oficina Comercial d'Espanya a Lima i amb Promperú, l'organisme de promoció exterior
  • Climent s'ha reunit així mateix amb representants de les empreses Pinturas Isaval i Laberit, implantades totes dues en aquest mercat

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat per la directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha viatjat a Lima (el Perú) en el marc de la missió institucional que se celebra aquesta setmana.

En el desenvolupament de la seua agenda de contactes, Climent ha mantingut una reunió amb l'Oficina Comercial d'Espanya a Lima, amb l'objectiu de conéixer la situació del país, així com els sectors que presenten millors oportunitats per a les empreses de la Comunitat Valenciana i les activitats previstes en l'àmbit de la promoció exterior i la internacionalització.

A continuació, Rafa Climent i Maria Dolores Parra han mantingut una trobada amb representants de Promperú, entitat dependent del Ministeri de Comerç Exterior i Turisme del Perú encarregada del desenvolupament de polítiques de promoció exterior.

Així mateix s'han reunit amb dues empreses valencianes en diferents fases del procés d'implantació al Perú. En primer lloc s'han reunit amb representants de l'empresa Pinturas Isaval, que compta amb delegació al Perú des de l'any 2014 i amb un showroom a Arequipa.

En aquest cas la implantació ja està consolidada i l'objectiu de la visita és conéixer de primera mà l'experiència empresarial, així com els possibles suports per part de la Conselleria d'Economia Sostenible.

A més, està prevista la visita a l'empresa de solucions tecnològiques Laberit.“És fonamental conéixer l'experiència d'empreses que estan obrint camí en altres mercats, per a poder fer extensiu aquest coneixement a altres empreses i facilitar el seu camí en aquesta apassionant aventura de la internacionalització”, ha assenyalat Climent.

“Volem aportar el nostre granet d'arena amb els suports que puguen necessitar en aquest procés de consolidació en el mercat peruà”, ha indicat Climent.

Exportacions al Perú

Amb 33 milions d'habitants, el Perú genera el 6é major PIB d'Amèrica llatina i és la 6a destinació més important per als productes de la Comunitat Valenciana a Amèrica llatina, amb exportacions que han ascendit a 83 milions d'euros en els huit primers mesos de l'any.

Les exportacions a aquesta destinació s'han incrementat un 21 % respecte al mateix període de l'any anterior. Els productes valencians més exportats són les màquines i els aparells mecànics, els productes ceràmics i els esmalts, que representen un 53 % del total exportat des de la Comunitat.

Les exportacions de la UE al Perú es beneficien de l'acord comercial entre la UE i Colòmbia, l'Equador i el Perú, que inclou liberalitzacions aranzelàries totals o parcials, contingents lliures de drets substantius, eliminació de barreres reglamentàries o tècniques no aranzelàries i introducció de mesures de facilitació del comerç, com ara procediments duaners. L'acord comercial també liberalitza els moviments de capitals, les inversions i els mercats de contractació pública. 

Galeria d'imatges