Presidència

La Generalitat celebra a València el Dia del Mediterrani amb l’esdeveniment ‘Sent el Mediterrani’

28/11/2022
La Generalitat celebra a València el Dia del Mediterrani amb l’esdeveniment ‘Sent el Mediterrani’
  • L'acte de celebració consistirà en una exposició fotogràfica que mostra l'impacte positiu de la cooperació entre els països del Mediterrani en les persones, les comunitats i el medi ambient
  • En la jornada també s'oferirà un tast de vins procedents de França, Itàlia, el Líban, Tunísia i la Comunitat Valenciana 
  • La iniciativa està impulsada pel Programa ENI CBC MED de cooperació entre regions mediterrànies finançat per la UE, que compta amb una seu a la Comunitat Valenciana

La Generalitat i el Programa europeu de cooperació entre regions mediterrànies ENI CBC MED han triat València per a celebrar, aquest dimarts 29 de novembre, el Dia del Mediterrani 2022.

En concret, s’ha programat l’esdeveniment Sent el Mediterrani, que tindrà lloc al palau de les Comunicacions de València i consistirà en una exposició fotogràfica, un tast de vins i la projecció de vídeos per a donar a conéixer els projectes desenvolupats pel programa de cooperació entre països del Mediterrani.

Sota el títol Rostres i llocs del Mediterrani es podrà contemplar una selecció d’imatges dels projectes finançats pel Programa ENI CBC MED, amb què es pretén mostrar l’impacte positiu de la cooperació entre els països del Mediterrani en les persones, les comunitats i el medi ambient.

Així mateix, s’ha programat un tast de vins procedents de França, Itàlia, el Líban i Tunísia, així com de la Comunitat Valenciana. Representants d’aquests països oferiran una explicació de l’origen i l’evolució del sector vitivinícola en cadascuna de les seues regions i donaran a conéixer les principals característiques de les seues produccions.

Finalment, està prevista la projecció d’un vídeo en el qual diversos beneficiaris de projectes desenvolupats pel programa de cooperació expliquen com perceben el Mediterrani.

Cal destacar que el Programa ENI CBC MED impulsa aquesta iniciativa, que es commemora anualment, la qual es va instaurar de manera oficial l’any 2020 en els 42 estats membres de la Unió pel Mediterrani.

La iniciativa de cooperació més important

El Programa ENI CBC MED és un programa de cooperació entre regions mediterrànies finançat per la UE que té l’autoritat de gestió a Càller (Sardenya, Itàlia) i una antena a València, que acull la Generalitat i està integrada en la Direcció General de Relacions amb la UE i l’Estat.

El Programa europeu ENI CBC MED fomenta la cooperació al Mediterrani, mitjançant el finançament de 80 projectes per a crear una regió mediterrània més competitiva, innovadora, inclusiva i sostenible.

Amb un pressupost total de 209 milions d’euros per al període 2014-2020, es tracta de la iniciativa de cooperació transfronterera més important implementada per la Unió Europea en el marc de l’Instrument europeu de veïnatge.

Galeria d'imatges