President
Fòrum econòmic

Ximo Puig situa el diàleg social, l’estabilitat i l’aposta per la innovació com a claus per a transformar els desafiaments en oportunitats

29/11/2022
Ximo Puig situa el diàleg social, l’estabilitat i l’aposta per la innovació com a claus per a transformar els desafiaments en oportunitats
  • El president afirma que la Comunitat Valenciana ha aconseguit, malgrat la conjuntura, crear més ocupació que mai, assolir el sostre d'exportacions més alt de la història i créixer per damunt de la mitjana 
  • El responsable del Consell ha participat en el I Fòrum Econòmic Valencià 'L'economia de les oportunitats', organitzat per El Español, Invertia i D+I
València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que el diàleg social, l’estabilitat institucional i l’aposta per la innovació realitzada a la Comunitat Valenciana són factors clau que expliquen la seua capacitat per a transformar els desafiaments en oportunitats.

El màxim responsable del Consell s’ha pronunciat així durant l’obertura del I Fòrum Econòmic Valencià 'L’economia de les oportunitats', organitzat per El Español, Invertia i D+I a La Marina de València.

“Oportunitat ve de port” i, “per a aprofitar les oportunitats que ofereix el ‘reset’ actual de la història”, es necessita “un amarrament econòmic” i un “amarrament polític”, ha defensat Ximo Puig.

Com ha exposat, aquest “amarrament econòmic” es basa en la posada en marxa de polítiques, amb l’acord dels agents socials, que permeten la transformació econòmica i possibiliten la transició energètica i la reindustrialització.

En aquest sentit, ha indicat que el Consell ha tingut clar que havia de treballar per a “transformar cada actiu disponible i cada desafiament econòmic en una oportunitat per a l’ocupació”.

I el resultat —hi ha afegit— és que la Comunitat Valenciana “ha aconseguit crear més ocupació que mai (2.050.000 persones afiliades a la Seguretat Social), assolir el sostre d’exportacions més alt de la nostra història i més creixement que la mitjana (4,6 %)”, a més d’haver recuperat projectes com Parc Sagunt, la Ciutat de la Llum d’Alacant, l’Àgora de València o l’Aeroport de Castelló.

L’aposta del Consell per la innovació també ha sigut fonamental fins al punt de transformar la Comunitat Valenciana en “el territori espanyol que més ha avançat en innovació en set anys”, d’acord amb els indicadors d’innovació regional de la Comissió Europea, amb un ascens de 29 posicions en el rànquing, hi ha afegit.

Estabilitat política

A més, segons ha remarcat, l’estabilitat política de la qual gaudeix la Comunitat ha possibilitat un segon “amarrament”, en aquest cas polític, que és primordial per a posar barreres al “populisme” i la “polarització” a Espanya. En aquest punt, Puig ha instat a combatre l’“excessiva contaminació de l’ambient polític”, i n’ha lamentat la “futbolització” i també el “hooliganisme parlamentari”.

“Hi ha una Espanya real que no està ni en la crispació ni en el veto, que aspira a la serenitat i als acords. Aquesta és l’aportació que hauria de fer la política per a la dècada de les oportunitats”, ha assenyalat el president.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig