Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transporte público

Metrovalencia amplia els horaris el diumenge per a facilitar l'arribada a la Marató València Trinidad Alfonso

30/11/2022
Amado Granell-Montolivet
  • La Generalitat distribueix enguany 30.000 títols gratuïts de metro i tramvia entre els corredors
  • El dispositiu especial incorpora trens i tramvies addicionals per a possibilitar l'accés dels participants i públic a l'eixida prevista a les 8.15 hores en la Ciutat de les Arts i les Ciències

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ampliarà el servei de Metrovalencia diumenge que ve 4 de desembre per a facilitar el desplaçament de participants i públic a l'eixida de la Marató València Trinidad Alfonso, en la Ciutat de les Arts i de les Ciències, prevista les 8.15 hores.

Tant en les línies de metro com en les de tramvia, FGV ha previst serveis especials a primeres hores del matí perquè la mobilitat estiga garantida, en una prova que aconsegueix la 42a edició i en la qual es compta amb 30.000 participants i milers d'aficionats al llarg dels carrers de València.

Com a part de les mesures de suport a aquesta prova per part de la Generalitat, Metrovalencia ha facilitat per primera vegada els desplaçaments de manera gratuïta als 30.000 corredors de la Marató València Trinidad Alfonso, tal com va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Amb la motxilla del corredor o corredora s'ha aportat un títol de quatre viatges de validesa de l'1 al 6 de desembre de la zona ABC per a circular per València i l'àrea metropolitana, inclosos els viatges a l'aeroport, a més d'un plànol de la xarxa de Metrovalencia i una funda amb una il·lustració de temàtica esportiva.

Modificació del servei en les línies del tramvia

Com a part del dispositiu especial previst per Metrovalencia, la línia 10 (Alacant-Natzaret) tindrà diferents freqüències segons la franja horària, atés que la rotonda de Germans Maristes amb Institut Obrer de València per la qual transita aquesta línia estarà tallada fins a les 9.30 hores, ja que l'ocuparan els corredors i corredores que eixiran de manera escalonada des de Ciutat de les Arts i les Ciències.

D'aquesta manera, des de les 6.30 hores fins a les 9.30 hores hi haurà tramvies cada deu minuts entre les estacions d'Alacant i Amado Granell-Montolivet, aquesta última parada recomanada per a acudir a la marató, ja que fins a aqueixa hora no es podrà accedir a la parada de Ciutat Arts i Ciències - Justícia pel tall de trànsit tramviari esmentat a la rotonda de Germans Maristes amb Institut Obrer de València.

A partir de les 9.30 hores i fins a les 11 hores, ja amb el traçat complet restablit, continuaran transitant unitats cada 10 minuts fins a Ciutat Arts i Ciències - Justícia. Després, a partir de les 11 hores i fins a les 15 hores, els tramvies passaran cada 5 minuts entre Alacant i Ciutat Arts i Ciències - Justícia.

Per tant, en la línia 10, s'aconsella l'estació d'Amado Granell - Montolivet per a acudir a la carrera i les d'Amado Granell-Montolivet, Quatre Carreres i Ciutat Arts i Ciències - Justícia per a la tornada.

Pel que fa a la resta de línies del tramvia, el pas de la marató pel recorregut d'aquest obligarà a tallar la circulació des de les 8 fins a les 11 hores en les línies 6 i 8, a més del tram Pont de Fusta - Doctor Lluch, per la qual cosa només se circularà entre Mas del Rosari - Vicent Andrés Estellés i Pont de Fusta.

A partir de les 11 hores es reprendrà el servei complet en la línia 4, mentre que la línia 6 circularà entre Tossal del Rei i Doctor Lluch. En la línia 8 no es començarà a circular fins a les 12.10 hores, moment en què es restablirà el servei complet en totes les línies.

Línies de metro

Per part seua, el metro també sumarà serveis especials als trens habituals en diumenge, a fi de facilitar els desplaçaments aqueix matí. Així, en la línia 7 (Marítim  - Torrent Avinguda) que permet el transbordament amb la línia 10 de tramvia a través de l'estació de Bailé​​​​​​​n i el passatge per als vianants, hi haurà trens des de Torrent Avinguda cada 20 minuts des de les 6 hores fins a les 9.25 hores.

En la línia 5 (Marítim-Aeroport), quatre trens especials s'intercalaran entre els regulars per a aconseguir una freqüència de 20 minuts des de les 7.15 hores. De la mateixa manera, en la línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport) tres trens especials més els regulars faran que les unitats puguen passar cada 20 minuts entre les 6.10 hores i les 7.28 hores.

Finalment, en la línia 1 (Bétera-Castelló) un tren eixirà des de Seminari a les 7.25 hores i en la línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) ho farà un comboi des de Paterna a les 6.52 hores.

Totes les persones usuàries que desitgen ampliar la informació d'horaris i freqüències d'aquest servei poden cridar al telèfon 900 46 10 46 d'atenció al client de Metrovalencia. Aquesta informació també està disponible en la pàgina web de Metrovalencia, en xarxes socials @metrovalencia, en facebook/metrovalencia.fgv i en l'app oficial.

Galeria d'imatges