Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

El Consell destina 195.000 euros a la Federació de Cooperatives Agroalimentàries per a la promoció i l’assessoria de la producció agrícola integrada

02/12/2022
  • El programa preveu també la cooperació en campanyes de lluita contra agents nocius

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, dirigit a la coordinació del personal tècnic d’agrupacions de tractaments integrats en agricultura (ATRIA) mitjançant la promoció, l’assessorament i la supervisió de la producció integrada.

Aquest conveni, dotat amb 195.000 euros, també preveu la cooperació en les campanyes contra agents nocius.

L’objectiu bàsic és previndre i controlar les plagues i les malalties dels cultius, i potenciar l’ús de sistemes de lluita biològica i biotècnica en el control de plagues i malalties dels cultius.

Les ATRIA són agrupacions específiques d’agricultors i agricultores que permeten, d’una banda, racionalitzar l’ús de productes fitosanitaris evitant aplicacions innecessàries; d’altra banda, incorporen a la lluita contra les plagues mètodes no contaminants de lluita biològica i tècniques culturals. Així milloren la qualitat dels aliments i redueixen l’impacte ecològic de la lluita química.