Educació, Cultura i Esport

La Biblioteca Valenciana ofereix un nou servei en línia d’orientació i assessorament bibliogràfic

13/12/2022
La Biblioteca Valenciana ofereix un nou servei en línia d’orientació i assessorament bibliogràfic
  • ‘Biblioconsulta’ ajuda els usuaris a localitzar els documents que busquen en la Biblioteca Valenciana o en altres institucions

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ofereix un nou servei virtual d’informació bibliogràfica per a orientar i atendre les necessitats d’informació dels usuaris, realitzant cerques bibliogràfiques i localitzant, si és el cas, els documents primaris requerits, que es troben en la Biblioteca Valenciana o en altres institucions.

‘Biblioconsulta’ és el servei al qual pot accedir qualsevol ciutadà major de 16 anys per a resoldre consultes d’interés general. Així mateix, també s’atenen sol·licituds d’informació per a treballs d’investigació o acadèmics del tipus que siga (treballs de final de grau o màster, tesis doctorals, reportatges, etc.) que facen referència a temàtiques valencianes o de l’àrea de la biblioteconomia i documentació.

Aquest servei és gratuït i accessible, qualsevol dia de l’any, mitjançant un formulari a través del web de la web. Rebreu la informació sol·licitada a través del vostre correu electrònic.

La Biblioteca Valenciana participa també en el programa ‘Les biblioteques responen’, del Ministeri de Cultura, i forma part des de 2021 del Grup de Referència Virtual del Consell de Cooperació Bibliotecària d’Espanya.

Durant 2021, el servei de referència de la Biblioteca Valenciana va atendre 182 consultes bibliogràfiques, i va dedicar 4.860 minuts a resoldre-les, amb una mitjana de 30,3 minuts per petició. Si bé la part més important procedia d’investigadors de la Comunitat Valenciana (71,3 %), una altra part gens menyspreable procedia d’altres parts d’Espanya (16,9 %) o de l’estranger (6,3 %).

Amb aquest nou servei en línia es pretén millorar la visibilitat del paper de la Biblioteca Valenciana com a centre de recursos, capçalera del Sistema Bibliotecari, i punt de referència que oferisca informació veraç i de qualitat.

Galeria d'imatges