President
Mesures antiinflació

Ximo Puig anuncia transport públic gratuït per a 240.000 joves fins al 31 de juliol

25/12/2022
  • La mesura ha facilitat 4 milions de desplaçaments, que han suposat un estalvi de 2 milions d’euros
  • Avança un pla de ferrocarrils, que es presentarà en els pròxims dies i suposarà una aposta “transformadora” per a la Comunitat Valenciana
València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la pròrroga de l’abonament gratuït de transport públic per a joves menors de 30 anys fins al pròxim 31 de juliol, de manera que la mesura s’estendrà al llarg de tot el curs acadèmic coincidint amb els mesos de més desplaçaments, tal com ha assenyalat aquest diumenge durant una entrevista en la Cadena SER.

Un total de 240.000 persones menors de 30 anys residents a la Comunitat Valenciana gaudeixen ja d’un d’aquests abonaments gratuïts, que han facilitat, fins ara, 4 milions de desplaçaments i han suposat un estalvi de 2 milions d’euros. Aquests passes es poden utilitzar en els serveis de transport de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló, MetroBus i EMT.

El cap de l’executiu ha destacat que es prorrogarà una mesura que “ha funcionat molt bé” i ha apostat per continuar “donant suport al transport públic, al mateix temps que lluitem contra la descarbonització”.

Des del Consell es van posar en marxa de manera pionera iniciatives d’estalvi en el transport públic el mes d’octubre passat per a ajudar les ciutadanes i els ciutadans a combatre els efectes de l’augment de preus, especialment dels combustibles; fer front a l’actual conjuntura econòmica, i fomentar la mobilitat sostenible.

La Generalitat també prorrogarà, fins al 31 de juliol, el finançament del 50 % del transport urbà gratuït de les persones menors de 30 anys en aquells ajuntaments que vulguen sumar-se a aquesta mesura. Aquestes actuacions d’estalvi se sumen a altres iniciatives vigents, com ara els nous títols SUMA o el descompte del 30 % en el preu d’abonaments per a tots els usuaris i usuàries.

Pla de ferrocarrils

Ximo Puig ha avançat també la posada en marxa d’un pla de ferrocarrils la pròxima dècada, que suposarà una aposta “transformadora” per a tota la Comunitat Valenciana en matèria de mobilitat pública baixa en emissions.

Aquest pla inclourà, entre altres, la connexió del TRAM entre Dénia i Gandia, entre Orihuela i Torrevieja, i entre l’aeroport d’Alacant - Elx Miguel Hernández i Torrevieja.