Presidència

La directora general de Relacions amb la UE destaca la tasca educativa i de foment del coneixement de les escoles ambaixadores del Parlament Europeu entre els estudiants

12/01/2023
La directora general de Relacions amb la UE destaca la tasca educativa i de foment del coneixement de les escoles ambaixadores del Parlament ...
  • Daría Terrádez ha participat en la Trobada de les Escoles Ambaixadores que ha tingut lloc a Alacant, a la qual han assistit 120 alumnes de centres educatius de la província
  • Subratlla la importància “d’acostar-hi el funcionament de la Unió Europea, les seues institucions i valors”

La directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat, Daría Terrádez, ha destacat la tasca educativa i de foment del coneixement sobre la UE que realitzen les escoles ambaixadores del Parlament Europeu.

Terrádez ha fet aquestes manifestacions durant la seua participació en la Trobada d’Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu, que ha tingut lloc aquest dijous a Alacant i a la qual han assistit 120 alumnes dels centres educatius IES Bellaguarda d’Altea, IES Sixto Marco d’Elx, Col·legi Sagrada Família d’Elda i Col·legi Oratorio Festivo de San Miguel d’Orihuela.

En la jornada, els estudiants han visitat la Diputació d’Alacant, la delegació del Consell a Alacant i l’oficina d’Europe Direct Comunitat Valenciana, amb la qual aquests centres educatius col·laboren estretament i on, a més, han sigut rebuts per la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

En el transcurs de l’acte, la directora general ha qualificat el treball de les escoles ambaixadores de “vital importància”, no només per acostar a l’alumnat el funcionament de les institucions europees, sinó, sobretot, per “difondre i reforçar els valors europeus de solidaritat, dignitat i respecte de l’estat de dret, tan necessaris hui dia”.

Així mateix, Terrádez ha reconegut la tasca del professorat i l’alumnat dels centres participants, “per la seua implicació en aquesta iniciativa”, i els ha felicitat “pel seu gran treball”.

La trobada ha finalitzat a la Fundació Mediterrani, on els alumnes han fet una activitat emmarcada en la política mediambiental de la Unió Europea, en la qual s’han abordat els reptes per a un desenvolupament sostenible.

En aquest sentit, la directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat ha comentat “que el Pacte Verd Europeu i l’aplicació que se’n fa afecten de forma horitzontal la ciutadania i tots els sectors de manera generalitzada”, i ha remarcat “la importància de la sostenibilitat en clau d’inclusió”.

Durant la trobada, en la qual s’ha debatut sobre temes com la mobilitat sostenible o els desastres naturals que tenen com a origen el canvi climàtic, la directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat ha manifestat que “el canvi climàtic ens afecta tots, i tots podem prendre mesures”.

Escoles ambaixadores

El programa Escola Ambaixadora del Parlament Europeu és una iniciativa educativa del Parlament Europeu destinada a centres d’ensenyament de Secundària i de Formació Professional, en la qual els centres participants es comprometen, entre altres, a mantindre punts informatius europeus i a desenvolupar activitats al llarg del curs relacionades amb la Unió Europea.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaraciones de la directora general de Relaciones con la Unión Europea y el Estado, Daría Terrádez