Presidència
Qualitat turística

Colomer reitera l’aposta de la Generalitat per un sector rigorós i compromés amb la qualitat turística certificada

12/01/2023
Lliurament del certificat ‘S Sostenibilitat Turística’ a StayingValencia
  • El secretari autonòmic de Turisme ha participat en l’acte de lliurament del distintiu S Sostenibilitat Turística a la cadena hotelera StayingValencia

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reiterat l’aposta de la Generalitat per la qualitat turística “seriosa i rigorosa”, i ha remarcat que la qualitat turística “o és certificada o no ens servirà de referència”.

Així s’ha pronunciat Francesc Colomer en l’acte de lliurament del certificat oficial S Sostenibilitat Turística que ha atorgat l’ICTE a la cadena hotelera StayingValencia. El secretari autonòmic ha participat juntament amb el president de l’ICTE, Miguel Mirones, i el president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata.

StayingValencia és el primer grup hoteler a escala nacional a aconseguir aquest distintiu. Compta amb un total de 6 hotels, 5 edificis amb apartaments turístics i 5 restaurants, i és una empresa que aposta per un turisme de qualitat, compromés amb el medi ambient, amb un fort respecte amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, la cultura i l’economia local.

Francesc Colomer ha recordat que Turisme Comunitat Valenciana col·labora amb l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola des de 2018 per a impulsar la qualitat turística a la Comunitat Valenciana. A més, en 2022 va subscriure el conveni de col·laboració per a impulsar la certificació S Sostenibilitat Turística.

També ha volgut destacar “la cadena de valor del sector turístic i la força humana i compromesa que la compon”, i ha recordat que durant la pandèmia el sector turístic es va oferir a l’ICTE per a implantar protocols de seguretat en 22 subsectors del turisme.

El certificat S Sostenibilitat Turística és una marca espanyola que certifica l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que s’atorga a una entitat o recurs quan compleix les especificacions tècniques de compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en empreses turístiques. Document recentment publicat, que, entre altres, exigeix disposar d’una memòria anual de l’entitat alineada amb un mínim 3 dels 17 ODS.

Galeria d'imatges