Presidència

La Generalitat augmenta la presència que té en Fitur i confirma la recuperació del sector turístic de la Comunitat Valenciana, que ha rebut 8,1 milions de visitants estrangers fins a novembre de 2022

17/01/2023
La Generalitat augmenta la presència que té en Fitur i confirma la recuperació del sector turístic de la Comunitat Valenciana, que ha rebut 8,1 ...
  • El secretari autonòmic de Turisme assenyala que la xifra de visites d’estrangers ha augmentat un 122 % respecte al mateix període de 2021
  • La Comunitat Valenciana “bat el rècord” amb 500 expositors en el seu estand, “la xifra més alta de totes les edicions”
  • Colomer assenyala que l’objectiu del Consell és mostrar la Comunitat Valenciana “com una destinació mediterrània, sostenible, accessible i tecnològica”
  • Avança que Fitur permetrà impulsar la Comunitat Valenciana com a destinació gastronòmica amb la realització de 50 show cooking i 35 tastos
  • Turisme també ha previst reunions amb responsables d’oficines de turisme a l’estranger (París, Viena, Hèlsinki, Munic, Estocolm o Nova York) per a analitzar els mercats internacionals i promoure col·laboracions
  • Destaca la presència en el certamen de companyies especialitzades en producte, dedicades a un subsector concret, com ara transport, allotjament o excursions

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha avançat que la Generalitat augmentarà la presència que té en la pròxima edició de la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur), que se celebrarà entre el 18 i el 22 de gener, i ha assegurat que la dada de visites de turistes estrangers a la Comunitat Valenciana fins al mes de novembre de 2022, que va assolir la xifra de 8,1 milions, “confirma la recuperació del sector”, ja que va ser un 122 % superior a la registrada en el mateix període de l’any anterior.

El secretari autonòmic ha destacat que en aquesta edició de Fitur la Generalitat “batrà el rècord” d’empreses i associacions participants en el seu estand, ja que albergarà més de 500 expositors, 215 dels quals seran empreses, la qual cosa corrobora “la reactivació del certamen després de la pandèmia”.

Cal assenyalar que, en aquesta edició, el dia de la Comunitat Valenciana se celebrarà el dijous 19 de gener i està prevista la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, que farà una visita als expositors de la Comunitat que participen en la fira.

“La finalitat de la Generalitat en Fitur és proporcionar suport a les empreses i les destinacions turístiques de la Comunitat, per això el protagonisme en aquest certamen és de les companyies turístiques”, ha reiterat el titular de Turisme.

En aquest sentit, destaca la gran presència en la fira d’empreses especialitzades en producte (es dediquen a un subsector concret, com ara transport, allotjament, serveis d’excursió, serveis addicionals o béns adquirits durant el viatge, entre altres), que assoleixen la xifra de 123, i empreses tecnològiques, que en sumen 27.

El secretari autonòmic ha remarcat l’aposta de Turisme Comunitat Valenciana pel producte, “amb una destacada presència del programa CreaTurisme, d’impuls de l’oferta turística especialitzada i de base experiencial, que agrupa ja més de 1.000 empreses”.

“La Comunitat Valenciana es mostrarà durant el certamen com una destinació mediterrània, sostenible, accessible i tecnològica, que va cada vegada a més”, ha assenyalat Colomer.

Primera jornada: innovació i turisme inclusiu

L’espai expositor de la Generalitat arrancarà la primera jornada en Fitur 2023 amb l’esdeveniment Invat·tur Talks: innovació, turisme i empresa, en el qual participaran responsables de turisme de diverses comunitats autònomes per a analitzar l’estat de la innovació en el turisme.

Un altre dels actes destacats de la primera jornada de Fitur 2023 és el del lliurament del distintiu que atorga Predif (Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física) a les empreses i els recursos de CreaTurisme que enguany han passat les auditories. La jornada finalitzarà amb la presentació de la nova guia i de la credencial de la Ruta del Grial.

Tastos i cuina en directe

A l’estand de la Comunitat Valenciana en Fitur 2023 també s’ha programat la celebració de 165 activitats, com ara presentacions, tastos i cuina en directe.

En concret, es duran a terme més de 80 presentacions, que tant municipis com institucions i associacions de la Comunitat realitzaran en l’espai de Plaça Central, així com a les dues sales de premsa habilitades en l’estand de Comunitat Valenciana. A més, s’han programat més de 50 demostracions de cuina en directe, o show cooking, i un total de 35 tastos.

Colomer ha explicat també que l’estand de la Comunitat per a aquesta edició de Fitur ha incorporat la tecnologia i “oferirà experiències diverses i immersives” amb una pantalla circular de 360 graus, en la qual es projectaran imatges i aromes de diverses destinacions de la Comunitat Valenciana.

Reforçar vincles amb mercats estrangers

Colomer ha avançat que “des de Turisme Comunitat Valenciana tenim previstes, durant el certamen, trobades amb els consellers de nou oficines espanyoles de Turisme a l’estranger, per a compartir impressions, analitzar les tendències dels diversos mercats i fixar noves col·laboracions”.

Així, es preveuen reunions de treball amb les oficines de París, Viena, Lisboa, Hèlsinki, Munic, Varsòvia, Brussel·les, Estocolm i Nova York. També es mantindran reunions de treball amb empreses, com per exemple el turoperador i aerolínia Jet.2, entre altres.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer