Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
The Ocean Race

Alacant Port d’Eixida assoleix un rècord de visites a la zona ‘Gaming’ amb quasi 40.000 assistents

19/01/2023
  • Youtubers i influencers, tallers, tornejos oberts d'esports, arenes de joc, experiències de realitat virtual o una escape room van ser les principals activitats d'Alacant Digital Gaming

​​​​​​​El gaming i els e-sports han esdevingut una de les estreles de la programació d’Alacant Port d’Eixida amb prop de 40.000 assistents, l’esdeveniment global organitzat per la Generalitat Valenciana, per mitjà de la Conselleria d’Innovació i Alacant Port d’Eixida, amb motiu de l’eixida de la Volta al Món a Vela de The Ocean Race.

L’actual edició d’Alacant Port d’Eixida va rebre la visita de 303.000 persones del 7 al 15 de gener, amb una mitjana diària de 35.000 visites, la xifra més alta de les cinc edicions, i els dies amb més afluència han sigut dissabte i diumenge.

El conjunt del recinte Ocean Live Park, en la zona dels molls de Llevant, es va transformar en un espai excepcional de trobada amb un extens programa participatiu d’activitats esportives, expositives, gastronòmiques, culturals, lúdiques, educatives, musicals i tecnològiques per a totes les edats.

En el cas d’Alacant Digital Gaming, l’espai de 1.200 metres quadrats dedicat al món dels esports i els videojocs, va reunir públic de totes les edats que va poder gaudir d’un complet programa d’activitats gratuïtes com competicions, xarrades i trobades amb youtubers, influencers i gamers que van mostrar com competir en aquest univers d’innovació i tecnologia.

La programació, dissenyada per l’empresa GGTech Entertainment –associada a l’empresa adjudicatària d’aquesta àrea, Esatur Servicios–, va incloure més de 60 tornejos, premis, zones freegaming, experiències de realitat virtual i videojocs marítims, i una àrea d’escape room. Els visitants també van poder contemplar en directe els xous de reconeguts influencers i youtubers com Carlitos, Ache, Suja, Nakoo, Deqiuv i Imantado.

Aquest espai, a més, va disposar d’un punt d’informació per a resoldre-hi qualsevol dubte i, fins i tot, per a recollir el CV de les persones interessades a treballar en el sector dels videojocs.

De la mateixa manera, organitzat per The Ocean Race, Alacant Digital Gaming va acollir la final del Campionat Mundial d’e-Sailing 2022, dotada amb un premi de 9.500 euros, i la final del Mundial Virtual Regatta.

Junior Esports

Un altre dels programes més esperats d’Alacant Digital Gaming va ser Junior Esports, un projecte educatiu i tecnològic en el qual han participat prop de 400 estudiants de centres educatius de la província. Aquest alumnat també va poder gaudir de tallers en els quals es va parlar de la seguretat en Internet, la importància de l’exercici físic a l’hora de jugar a videojocs i les eixides professionals que ofereix el sector del gaming, així com de videojocs i accessibilitat.

En aquest sentit, cal destacar la participació del Cos Nacional de Policia, que va intervindre en aquestes xarrades sobre ciberseguretat, en les quals va mostrar al públic assistent les diverses eines disponibles per a navegar i jugar de manera segura en Internet. Per part seua, representants de la Fundació ONCE, que, amb el seu projecte Gal11 i de jocs adaptats, van exposar les diverses possibilitats que hi ha perquè les persones amb discapacitat es puguen integrar plenament en el món gaming.

Galeria d'imatges