Presidència
Fitur 2023

La Generalitat constituirà una ‘film commission’ per a atraure rodatges i produccions audiovisuals a la Comunitat Valenciana

20/01/2023
  • El secretari autonòmic de Turisme i el director de l’SPTD han presentat els estudis Ciutat de la Llum i la Comunitat Valenciana “com a plató de cinema”

La Generalitat constituirà una film commission que agruparà les diverses Film Office municipals i provincials en una entitat autonòmica, amb l’objectiu de coordinar l’activitat de totes aquestes oficines i atraure potents rodatges i produccions audiovisuals a la Comunitat Valenciana.

La CV Film Commission permetrà també agilitzar l’obtenció de permisos per a rodar a la Comunitat Valenciana i impulsarà diverses actuacions per a promocionar-la com a plató cinematogràfic.

Així ho ha anunciat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en Fitur 2023, on ha participat junt amb el director de la Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD), Antonio Rodes, i el director general de Turisme, Herick Campos, en un acte per a presentar la tornada a l’activitat de la Ciutat de la Llum.

Colomer ha destacat que “la Comunitat Valenciana ha aconseguit ser ja un plató de cinema” i ha insistit que, tant per a Turisme com per a tots els departaments de la Generalitat implicats, així com les diputacions i els municipis, “és un orgull ser ja un territori fèrtil i capaç d’atraure-hi rodatges”.

A més, ha apostat per continuar treballant per a impulsar el turisme cinematogràfic, “perquè a través de les pantalles arribem al món, perquè la pantalla és una eina de comunicació global extraordinària”.

Colomer ha remarcat que el projecte de la Generalitat “és fer evolucionar la CV Film Commission i vincular-nos amb aquesta a la Spain Film Commission, per a poder arribar així puntuals a qualsevol cita amb el cinema”.

Per la seua banda, Antonio Rodes ha recordat en Fitur que, des de l’1 de juliol de 2022, es poden reprendre les operacions a la Ciutat de la Llum. “La Ciutat de la Llum renaix”.

Rodes ha destacat que “es tracta d’un actiu molt important per a l’economia valenciana”, al mateix temps que ha remarcat que es tracta dels “millors estudis d’Europa”.

Cocemfe i Turisme presenten les noves rutes inclusives

D’altra banda, i també en el marc de Fitur 2023, el secretari autonòmic de Turisme ha participat en la presentació de les noves rutes turístiques inclusives de la Comunitat Valenciana, També per a tu, impulsades en col·laboració amb la Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (Cocemfe CV).

Així, tres opcions recorren de nord a sud la Comunitat Valenciana en destinacions com la Vall d’Uixó, València, Paterna, Meliana, la Vila Joiosa, l’Alfàs del Pi i Alacant, amb els lemes La Vall d’Uixó: camí de l’aigua; Foc i fang: ceràmica valenciana, i Alacant: un viatge de 2.000 anys.

Aquestes tres noves rutes dissenyades per Cocemfe CV s’uneixen a les ja existents a la Comunitat, que, amb una oferta turística accessible consolidada, compta en l’actualitat amb un total de 18 rutes.

Colomer ha reivindicat l’aliança amb Cocemfe CV: “Hem fet junts propostes de valor, millorant els recursos turístics en incorporar la mirada d’interpretació dels espais de manera inclusiva”. L’objectiu és “vertebrar la Comunitat Valenciana, trencant els centres d’hegemonia i cuidant el territori”, ha assegurat.

Per la seua banda, el president de Cocemfe, Juan Mondéjar, ha destacat totes les accions de promoció paral·leles que ajuden a difondre aquestes rutes i a avaluar l’accessibilitat de les destinacions. “Els beneficis del turisme accessible són per a tota la població, alineat tot això amb la nostra hospitalitat”, ha assenyalat.

Guia rutes turístiques inclusives.

Galeria d'imatges