Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

La Vicepresidència Segona conclou la reparació de 23 habitatges del parc públic per a víctimes de violència de gènere

23/01/2023
  • Héctor Illueca assegura que aquests habitatges són “la millor manera d’iniciar la recuperació d’aquestes dones”
  • L’EVha inverteix 453.360 euros en la reparació dels immobles

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha finalitzat la reparació de 23 habitatges que es destinaran a víctimes de violència de gènere.

Es tracta d’immobles propietat d’EVha, o que hi estan adscrits, situats en 20 municipis de la Comunitat Valenciana. A la província de València s’han reparat 11 habitatges distribuïts de la manera següent: tres a Sagunt i un a les localitats d’Albal, Alfafar, Algemesí, Paiporta, la Pobla de Vallbona, Riba-roja de Túria, Silla i Tavernes Blanques.

Pel que fa a la província d’Alacant, suma nou habitatges a Alcoi, Almoradí, Aspe, Elda Monòver, Novelda, Orihuela, Petrer i Torrevieja. A la província de Castelló s’han reparat dos habitatges a Vila-real i un a Nules.

La inversió total d’aquestes obres ascendeix a 453.360 euros (IVA inclòs), que s’inclouen en la partida pressupostària que EVha té reservada a Inversió d’habitatge per a dones víctimes de violència.

La Vicepresidència Segona ha desenvolupat mesures en matèria d’habitatge per a prioritzar les víctimes de violència de gènere que requerisquen una solució residencial de manera urgent. En 2021, la Generalitat ja va reparar 36 habitatges més destinats a aquest col·lectiu.

En aquest sentit, el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha assegurat que “el Consell treballa per a assolir una societat més justa, i per a fer-ho és fonamental atendre els col·lectius més desfavorits, com és el cas de les víctimes de violència de gènere”.

De la mateixa manera, ha continuat dient que “tindre una nova llar en la qual sentir-se protegida és la millor manera d’iniciar la recuperació d’aquestes dones i assolir la integració plena en la societat”.