Sanitat Universal i Salut Pública
Sanitat pública

La Conselleria de Sanitat invertirà 1,7 milions d’euros en la reforma i l’ampliació del CSI Sueca

23/01/2023
La Conselleria de Sanitat invertirà 1,7 milions d’euros en la reforma i l’ampliació del CSI Sueca
  • El centre sanitari integrat comptarà amb una sala de cirurgia menor i una sala de mamografia amb tomosíntesi, que evitarà desplaçaments fins a l’hospital
  • La reubicació del gimnàs de rehabilitació i la construcció de 16 consultes noves completa el projecte de reforma i ampliació

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat, aquest matí, el Centre Sanitari Integrat (CSI) de Sueca, en la reforma i l’ampliació del qual està prevista una inversió d’1,7 milions d’euros.

El projecte preveu dotar el centre d’una sala de cirurgia menor, amb un quiròfan per a algunes patologies i una sala de mamografia amb tomosíntesi. Això permetrà reduir els temps d’espera i evitarà desplaçaments fins a l’Hospital Universitari de la Ribera.

Durant la seua visita, el conseller de Sanitat ha estat acompanyat per l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, així com la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Liliana Fuster, i la resta del seu equip directiu.

El nou quiròfan permetrà escometre procediments quirúrgics i intervencions senzilles, que requereixen anestèsia local i tenen poc de risc de complicacions postquirúrgiques.

Aquest quiròfan estarà situat a la segona planta del centre sanitari, a l’espai que ocupa actualment el gimnàs de rehabilitació, que, tal com preveu el projecte de reforma, es reubicarà a la planta baixa de l’antic centre d’especialitats, amb la finalitat de millorar l’accés dels pacients que requerisquen tractaments fisioterapèutics i, especialment, aquells que tenen patologies que en limiten la deambulació.

Cal destacar que aquest gimnàs ofereix servei als habitants de la ciutat de Sueca i de la seua zona bàsica de salut, que comprén els municipis de Polinyà de Xúquer, Benicull, Fortaleny i Riola, i les entitats locals del Perelló i el Mareny.

Per la seua banda, també en la segona planta, s’habilitarà una sala de mamografia, que inclourà una cabina de preparació de la pacient i albergarà un mamògraf avançant, amb tomosíntesi i amb guia de biòpsia.

Així mateix, el projecte de reforma preveu habilitar 16 noves consultes mèdiques, 8 per a medicina de família i infermeria i 8 per a diverses especialitats mèdiques.

Segons ha destacat el conseller de Sanitat Universal, “aquesta reforma i ampliació transformarà el centre de Sueca en un centre assistencial de més envergadura, tal com necessita la ciutat i la resta del Departament de Salut de la Ribera”.

Actuacions de millora des de 2018

La reforma i l’ampliació del CSI Sueca se suma a altres actuacions de millora que la Conselleria de Sanitat ha dut a terme al centre des de 2018, entre les quals destaquen la posada en marxa d’una sala de radiologia digital, amb una inversió de 250.000 euros, i la construcció de 2 consultes per a atendre pacients amb coronavirus. Cal sumar-hi, igualment, l’adequació dels ascensors, un nou magatzem, la climatització i la pintura del centre sanitari.

4,8 milions d’euros en el Departament de Salut

Cal destacar que, tal com recullen els pressupostos de 2023, la Conselleria de Sanitat invertirà 4,8 milions d’euros enguany amb l’objectiu de millorar les infraestructures sanitàries en el Departament de Salut de la Ribera, la qual cosa suposa un 26,3 % més que en 2022.

Quant a les actuacions previstes, a més de la reforma del CSI Sueca, es durà a terme l’ampliació de l’Hospital de la Ribera, així com l’ampliació i la reforma del Centre de Salut d’Algemesí i la construcció dels centres de salut de Carcaixent, Corbera i Massalavés.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats