Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Visita Hispanitas

Aitana Mas trasllada el “suport” del Consell a “l’aposta per la sostenibilitat i la internacionalització” del sector del calcer

23/01/2023
Aitana Mas trasllada el “suport” del Consell a “l’aposta per la sostenibilitat i la internacionalització” del sector del calcer
  • Assenyala que tota contribució “que puguem fer per a donar suport a les empreses en aquest sentit és important i una mostra que comencem a innovar”
  • La vicepresidenta felicita Hispanitas pel seu projecte Aula Hispanitas per a facilitar la incorporació al mercat laboral de persones amb diversitat funcional
  • Aitana Mas i Rafa Climent visitaran el 20 de febrer la fira del calcer de Milà MICAM 2023 per a donar suport al sector

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat “el suport del Consell a l’esforç que està fent” el sector de calcer per la sostenibilitat i la internacionalització com a eines de “resiliència” en el context econòmic i mediambiental actual.

Mas ha fet aquestes declaracions durant la seua visita a la fàbrica Calzados Hispanitas a Petrer, per a conéixer de primera mà la “realitat que està vivint actualment el sector del calcer, l’impacte de la inflació o l’augment dels preus de l’energia i de les matèries primeres, i per a conéixer quines són les necessitats que té de futur”, mostrant el suport del Govern Valencià a aquest sector de gran arrelament a la província d’Alacant.

Així mateix, ha informat que el pròxim 20 de febrer visitarà, junt amb el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, la Fira Internacional del Calcer de Milà MICAM 2023, per a donar suport a les empreses valencianes del sector presents en aquest certamen, líder a escala mundial.

“Una de les característiques d’aquest sector —ha destacat la vicepresidenta— és que estan intentant aguantar aquesta escalada de preus i de les matèries primeres i que repercutisca el mínim possible aquest augment de manera íntegra en els seus clients i clientes, a la qual cosa se suma la pujada dels preus energètics, que els està conduint cap a una transició a la sostenibilitat de les empreses que s’està accelerant en els últims mesos”.

En aquest sentit, ha mostrat el suport del Consell a “l’aposta que estan fent les empreses del sector del calcer per models sostenibles de producció, fabricant a partir de productes reciclats, que donen un valor extra al producte final, i adaptant-se així a la nova realitat en la qual ens trobem”.

“Estem en un moment de molts canvis en el qual hem de ser resilients —ha afirmat Mas—, uns canvis econòmics, però també climàtics, per la qual cosa tota contribució que puguem fer des de les empreses és important, i una mostra que comencem a innovar també en aquest aspecte”, ha apuntat.

Així, ha recalcat que la Comunitat Valenciana compta cada vegada amb més empreses que estan ja en aquest camí, com ho és Hispanitas, “intentant adaptar-se a aquests nous temps, apostant per la innovació i la sostenibilitat en els seus productes”.

Així mateix, ha afirmat que des del Consell “volem secundar també la internacionalització, ja que cada vegada són més les empreses que estan eixint amb èxit a l’exterior, la qual cosa vol dir que tenim un mercat cada vegada més ampli i que també estem exportant un producte de qualitat, i això és una bona notícia per a la nostra indústria”.

La Generalitat compta pràcticament amb “30 antenes comercials i econòmiques en tot el món, a través de les quals ajudem les empreses com Hispanitas a introduir-se i consolidar-se en els mercats d’altres països, acompanyant-les en aquesta immersió, informant-les sobre les necessitats que tenen en aquestes destinacions, quines perspectives tenen, què busquen en el producte, i posar-les en contacte amb empreses proveïdores”.

“Això és el que busquem per a compensar amb els mercats exteriors —ha assenyalat—; una tasca àrdua, però que estem incrementant en els últims anys, que ho continuarem fent, i que les empreses ens agraeixen”.

En la seua intervenció s’ha referit també a la importància que els nostres productes siguen identificats per la seua qualitat, la qual cosa els dona un valor afegit. “Sobretot, des de la pandèmia, hem aprés a valorar coses importants com la gestió del temps i també a rebaixar les nostres expectatives de consum” i “valorar més un producte, en aquest cas el calcer, que siga de qualitat; un producte que estiga localitzat i que genere llocs de treball en el nostre àmbit territorial”, ha indicat.

Per això, ha assenyalat que el model productiu que impulsa el Consell és aquell en el qual es dona prioritat a produir de manera directa i amb matèries primeres pròximes a nosaltres, té una garantia i una seguretat molt superior, la qual cosa és també un punt d’inflexió i extra per al producte.

Projecte Aula Hispanitas

Durant la seua visita, la vicepresidenta ha pogut conéixer també el projecte Aula Hispanitas, que està desenvolupant aquesta empresa en col·laboració la Unió Provincial d’Associacions de Persones amb Discapacitat Intel·lectual d’Alacant (Upapsa) i l’associació Sense Barreres de Petrer per a formar persones amb diversitat funcional, en aquest cas en el sector del calcer.

En aquest sentit, ha felicitat Hispanitas per aquesta iniciativa social, que ofereix igualtat d’oportunitats a les persones amb diversitat funcional intel·lectual i els facilita el fet de “poder trobar el seu primer treball, que els ajude a ser persones més independents i autònomes gràcies a aquesta inserció laboral”, posant el focus en la persona, en les seues capacitats i en el seu potencial de desenvolupament.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas