Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

La Vicepresidència Segona presenta la iniciativa Arrel per a reactivar el parc d’habitatge en municipis en risc de despoblament

24/01/2023
Compta amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i l’Agenda Valenciana Antidespoblament
  • Compta amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i l’Agenda Valenciana Antidespoblament
  • 180 municipis participen en una jornada en la qual s’ha presentat la iniciativa

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha presentat Arrel, l’Estratègia d’innovació per a la reactivació del parc habitatges en municipis en risc de despoblament. Es tracta d’una iniciativa dirigida a donar resposta al repte demogràfic atesa una qüestió clau com és la demanda d’habitatge, a fi que servisca de mecanisme per a fixar-hi la població.

La Direcció General d’Innovació Ecològica en la Construcció, en col·laboració amb l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), han donat a conéixer a més 180 municipis en risc de despoblament les línies del procés de participació i com es durà a terme la presa de dades per a la reactivació del parc d’habitatge.

Durant la sessió informativa, que ha tingut lloc de manera telemàtica, la secretària autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto, ha explicat que entre els diversos vectors a considerar en la lluita contra el despoblament, “les actuacions de dinamització del parc d’habitatge suposen una força motor per a la reactivació, l’atracció i la fixació de població”.

Per part seua, la directora general d’Innovació Ecològica, Nuria Matarredona, ha assenyalat que “prenent com a marc l’Estratègia AVANT 20-30, ara Arrel comença a definir, junt amb els agents implicats, un diagnòstic col·lectiu i exhaustiu que siga clau per a plantejar les accions a escometre a curt, mitjà i llarg termini per a la reactivació de l’habitatge”.

La jornada ha comptat, a més, amb la participació de la directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra; la directora general d’Emergència Residencial, Pura Peris, i la coordinadora de Despoblament de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Regina Campos.

També s’ha comptat amb l’assistència tècnica del projecte, l’UTE formada per quatre cooperatives —Carpe Estudio, Crearqció, El Rogle i Fent Estudi—, que són les responsables de coordinar el procés participatiu de diagnòstic i la redacció de l’estratègia.

Galeria d'imatges