Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transport públic

La Generalitat licita els serveis de vigilància de Metrovalencia i TRAM d’Alacant

24/01/2023
Guarda de seguretat Alacant
  • El pressupost de licitació supera els 32,6 milions d’euros i el contracte comprén tres exercicis, incloent-hi una possible pròrroga d’un any
  • Els serveis previstos milloren els actuals en incrementar les hores de vigilància a València i Alacant

La Generalitat ha iniciat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), el procés de contractació dels serveis de vigilància i protecció de les xarxes de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

El pressupost del contracte, i una possible pròrroga per un any, supera els 32,6 milions d’euros i comprén els exercicis 2023, 2024 i 2025, incloent-hi la possible pròrroga.

El contracte es divideix en quatre lots, dos dels quals inclouen vigilància de complexos, serveis comuns, trens i tramvies del TRAM d’Alacant i Metrovalencia; dos lots més corresponen a les línies de metro i de tramvia de Metrovalencia.

A Alacant, quant al contracte en vigor, s’ha incrementat el servei de vigilància en el TRAM d’Alacant, incloent-hi tota la línia 9 fins a Dénia, que entrarà en servei a principis de 2023. També s’han tingut en compte altres necessitats, amb un augment dels serveis de vigilància a realitzar.

A València, el contracte incorpora la nova línia 10 i un reforç de vigilància a les instal·lacions d’FGV de València Sud, on se situen les oficines centrals i part dels tallers de Metrovalencia. A més, s’ha previst un increment de les hores de servei respecte al contracte en vigor, tant en les línies de metro com de tramvia.

Amb aquest servei de vigilància es dona cobertura a totes les línies d’FGV a València i Alacant, tant en estacions subterrànies com en els trams en superfície. A més, es preveuen reforços en esdeveniments i circumstàncies especials.

Entre les tasques del personal designat a aquests treballs estan les de fer complir la normativa interna d’FGV en matèria de seguretat i el que s’estableix en la llei del sector ferroviari; detectar qualsevol circumstància que puga originar una situació d’inseguretat i actuar en conseqüència, i impedir qualsevol fet que redunde en perjudici dels interessos de les persones usuàries, els empleats i les instal·lacions d’FGV.

A més, des d’FGV s’ha establit, com a prioritari, el fet de concedir especial atenció a les persones amb diversitat funcional i aquelles persones amb qualsevol problema d’accessibilitat.

Galeria d'imatges